Ivanjica: Hadži Prodanova pećina otvorena za posetioce

Ivanjica: Hadži Prodanova pećina otvorena za posetioce

U pripremi je još novih sadržaja za turiste, a za kraj avgusta je najavljena jubilarna 10. Nušićijada

0

Letnja turistička sezona u Ivanjici je više nego uspešna, svi kapaciteti u privatnim seoskim turističkim domaćinstvima su popunjeni kao i veliki broj hotela. Novitet u turističkom sadržaju Ivanjice svakako je Hadži Prodanova pećina koja je nedavno otvorena za posetioce.

– Veoma smo zadovoljni brojem posetilaca, svakog dana vodimo evidenciju i mogu vam reći da beležimo veliki broj poseta, kako grupnih iz hotela i Zavoda za specijalnu rehabilitaciju Ivanjica tako i pojedinačnih poseta. Ono što je važno je da se pećina nalazi nadomak grada, na nekih pet, šest kilometara od Ivanjice i dostupna je ne samo posetiocima grada već i gostima seoskih domaćinstava i hotela koji se nalaze van Ivanjice, kaže Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjica.

U toku je izgradnja vidikovca na Mučnju i zip-lajna u Raščićima kao i puno novih pešačkih i biciklističkih ruta namenjenih planinarima i biciklistima koji u sve većem broju posećuju Ivanjicu.

Brojne kulturne manifestacije u avgustu

Vrhunac turističke sezone u Ivanjici biće u avgustu kada su zakazani Festival izvorne srpske pesme u Prilikama i jubilarna 10. Nušićijada.

– Sabor u Prilikama je zakazan za 17. avgust, a zatim sledi Nušićijada od 22. do 25. avgusta. Program za Nušićijadu je gotov i u narednim danima će biti objavljen na svim portalima i društvenim mrežama, a ceo region će biti oblepljen plakatima, navodi Ostojić.

POSTAVI ODGOVOR