Ivanjica: Obilne padavine izazvale pojavu klizišta

Ivanjica: Obilne padavine izazvale pojavu klizišta

U ranim jutarnjim satima poplavljeni su Priličko polje, Prilike, Senjak i Bukovica, a problema je bilo i u Lisi, Raščićima, Osonici i Katićima

0
Ilustracija

U Ivanjici je jutros bilo poplavljeno celo područje od Priličkog polja do samog ulaska u opštinu.  Bujične vode na vodotokovima drugog reda napravile su velike probleme ali nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva. Jaka kiša uslovila je i veliki broj odrona zbog čega su pojedini putevi neprohodni, kaže Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine.

– Tokom noći smo u Ivanjici imali zaista obilne padavine. Prema informacijama Hidrometeorološkog zavoda, palo je 116,4 litara kiše na jedan metar kvadratni. Bujične poplave su napravile ogromne probleme. U ranim jutarnjim satima poplavljeni su Priličko polje, Prilike, Senjak i Bukovica, a problema je bilo i u Lisi, Raščićima, Osonici i Katićima. Voda se sada već polako povlači. Na terenu su bile sve mašine, od privatnih preduzetnika do građana koji imaju mašine. Voda je u domovima dolazila i do metar visine, napravila je veliku materijalnu štetu, ali nije bilo potrebe za evakuacijom. Kod nas je na snazi vanredna situacija od prošle tri elementarne nepogode koje su nas zadesile u maju. Današnje nevreme je napravilo ogromnu štetu na putevima, u domaćinstvima, na privrednim objektima, kao i u voćnjacima. Situacija se polako smiruje kako kiša prestaje da pada. Sad krećemo u sanaciju klizišta, imali smo tri neprohodna putna pravca. Ima dosta odrona, a očekujemo da će ih se pojaviti još. Najveće klizište je na državnom putu Ivanjica – Nova Varoš u mestu Katići. Imali smo ih i u Osonici, Lukama, Prilikama i Raščićima na nekategorisanim putevima. Oni su delom sanirani, putevi su prohodni, ali je ta prohodnost otežana jer je veliko blato, rekao je Mitrović.

POSTAVI ODGOVOR