Претрага
[rstr_selector]

Ivanjica se uređuje za Nušićijadu

Od 28. do 30 avgusta Ivanjica će biti domaćin šeste, obnovljene, Nušićijade, pa se nadležni u ovom gradu trude da varoš pod Golijom za tu priliku izgleda što lepše i uređenije.

Očekuje se da će svi radovi biti završeni u drugoj polovini ovog meseca.

Miško Parezanović, iz ivanjičke Direkcije za izgradnju, kaže da je očišćeno korito Moravice, rekonstruisan određen broj ulica, a radi se i na ozelenjavanju javnih površina, kako bi Ivanjica zablistala pred ovogodišnji festival kulture i zabave.

– Nakon čišćenja i uređenja kupališta Naper i dela korita Moravice, pred predstojeću Nušićijadu predstoje nam i brojni drugi radovi kako bi Ivanjica bila što prijatnije mesto za posetioce ovogodišnje Nušićijade. Očekuju nas radovi na uređenju grada, ozelenjavanju površina, sadnji cveća. Trenutno se radi rekonstrukcija ulice Miće Matovića. Završen je jedan veliki posao, a to je rekonstrukcija pristupne saobraćajnice gradu, a sve ostalo što nas očekuje, znatno je manjeg obima i verujemo da će sve na vreme biti obaveljeno. U planu je i uređenje drugog dela ulice Milinka Kušića i to do zgrade Zeleni venac ispred koje će se s posebnom pažnjom urediti zelene površine, jer će na toj lokaciji biti otkrivena bista Branislava Nušića. Obaviće se i sređivanje svih zelenih površina oko ostalih zgrada. U proteklom periodu je rekonstruisan plato ispred Spomenika revolucije, kao i deo ulaza u park, tako da sada preostaju poslovi daleko manjeg obima – rekao je Miško Parezanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести