Ivanjica sve privlačnija turistima

Ivanjica sve privlačnija turistima

- Porodice su uglavnom zainteresovane za smeštajne kapacitete u seoskim turističkim domaćinstvima, a što se tiče samog grada, interesovanje vlada za različite kongrese, događaje i manje skupove koji se održavaju u hotelima

0

Ivanjica je tokom prošle godine zabeležila rast broja turista u odnosu na 2016. godinu za oko 10 do 15 odsto. Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjica očekuje da se tendencija rasta posetilaca u ovoj opštini nastavi i ove godine, s obzirom na činjenicu da je u velikom broju seoskih turističkih domaćinstava smeštaj već rezervisan za predstojeću letnju sezonu.

– Prethodne godine beležimo rast broja turista koji se odnosi na posete ivanjičkim hotelima, ali i privatnom smeštaju na destinacijama u okruženju Ivanjice. Radi se o poveću od 10 do 15 odsto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini takođe očekujemo porast broja turista, a to baziramo na činjenici da je Ivanjica sve traženija destinacija i da njena seoska turistička domaćinstva nude sve ono što traži najzahtevniji gost. Mogu reći da su svi kapaciteti za jun, jul i avgust uglavnom popunjeni, kaže Ostojić.

Turisti najviše zainteresovani za seoska domaćinstva

Nedavno je održan Sajam turizma u Beogradu gde je Turistička organizacija Ivanjica predstavila svoju ponudu, a prema rečima Miloja Ostojića, posetioci su najviše bili zainteresovani za seoska turistička domaćinstva koja se nalaze na destinacijama u okruženju Ivanjice.

– Porodice su uglavnom zainteresovane za smeštajne kapacitete u seoskim turističkim domaćinstvima, a što se tiče samog grada, interesovanje vlada za različite kongrese, događaje i manje skupove koji se održavaju u hotelima. Moram reći da je hotel koji se nalazi u Kušićima bukiran tokom čitave ove godine, oni su napravili rezervacije za rekreativne odmore i nešto malo individualnih dolazaka. Kada je u pitanju hotel „Logos” na Katićima, on je zakupljen od strane Turističke agencije „Matović” iz Čačka, u potpunosti je promenio koncept i krenuo agresivnije sa marketingom, tako da očekujemo da će se njegov rad poboljšati barem za 50 odsto u odnosu na prethodni period, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR