Претрага
[rstr_selector]

Ivanjica u potrazi za hraniteljskih porodicama

Ivanjički Centar za socijalni rad započeo je aktivno promovisanje hraniteljstva putem tribina i predavanja jer na području Ivanjice skoro i da nema obučenih porodica koje bi u svoje okrilje mogle da prime decu kojoj je ovaj vid brige o njima neophodan.

Radovan Raičević, iz ivanjičkog Centra za socijalni rad, kaže da su u ovaj podruhvat krenuli jer je zbog nedostatka hraniteljskih porodica, do sada petnaestoro dece moralo da napusti Ivanjicu.

– Mi imamo svega jednu hraniteljsku porodicu na teritoriji opštine Ivanjica i cilj naše promocije jeste prvenstveno da upoznamo i motivišemo stanovništvo Ivanjice da se bavi tim poslom. Cilj nam je da im predočimo šta je to u stvari hraniteljstvo, kako određena porodica postaje hraniteljska i da građane upoznamo sa procedurom. S obzirom da nismo imali hraniteljske porodice na teritoriji opštine Ivanjica bili smo prinuđeni da decu koja nisu mogla više da žive u svojim biloškim porodicama, smeštamo van teritorije naše opštine. Tako da je osnovni razlog promocije hraniteljstva stvaranje uslova da našu decu kada budemo morali da izmeštamo iz bioloških porodica, ne šaljemo u druge gradove, već da ih smeštamo u hraniteljske porodice na teritorije opštine Ivanjica. U proteklom periodu tome smo pribegavali, jer u tom momentu nismo imali hraniteljske porodice. Mi smo do sada petnaestoro ivanjičke dece smestili u porodice van Ivanjice. Ukoliko bismo ih imali mi bi tu decu verovatno vratili u Ivanjicu. Nadamo se da će ova promocija dati uspeh i rezultat, za sada postoje interesovanja od nekih porodica koje bi ušle u postupak obuke za hranitelje – rekao je Radovan Raičević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *