[rstr_selector]
Foto: Millennium Ivanjica

Ivanjičani jači od čelika i betona

Nakon šestogodišnjeg pritiska javnosti, pre svega Udruženja za zaštitu prirodnih vrednosti i graditeljskog nasleđa „Ivanjica 2012” i peticije za rušenje mosta na Moravici koju je potpisalo oko 4.000 Ivanjičana, „ruglo Ivanјice”, kako su most koji je 2012. godine sagrađen na vodopadu nazvali Ivanjičani, je konačno srušen.ivanjica-0966-ps

Traži se rešenje da se brani vrati pređašnji izgled

Prema rečima Momčila Mitrovića, zamenika predsednika ove opštine, nakon rušenja mosta u planu je da se pronađe odgovarajuće rešenje kako bi se najlepšem delu Ivanjice, vodopadu i čuvenoj plaži najpre vratio izgled koji je imala pre neuspele rekonstrukcije.

– Prema mišljenju građana, ali i opštinskih funkcionera, taj most nije imao nikakvu funkciju osim da zaklanja već narušen izgled vodopada. Brana nikada ne može biti vraćena u prvobitno stanje, ali pokušaćemo da nađemo odgovarajuće građevinsko rešenje da sakrijemo beton i da vratimo barem delić starog izgleda. Ima tu mnogo nedostataka koje treba ukloniti, nadamo se da ćemo to sanirati tokom jeseni naredne godine, rekao je Mitrović.

Foto: Millennium Ivanjica
Foto: Millennium Ivanjica

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести