[rstr_selector]

Ivanjičani pobednici Međuokružne školske olimpijade

Sveukupni pobednici ovogodišnje Međuokružne olimpijade učenika osnovnih škola, koje je juče održano u OŠ „Milinko Kušić” u Ivanjici su učenici škole domaćina.

Drugo mesto zauzeli su osnovci škole „Stevan Čolović” iz Arilja, treće mesto „Petar Leković” iz Požege, a četvrtoplasirani su đaci iz lučanske OŠ „Milan Blagojević”. Na prvoj promotivnoj Olimpijadi osnovci su se takmičili u atletici, malom fudbalu, rukometu, košarci, odbojci, stonom tenisu, streljaštvu i šahu. Osnovci su umesto danas, takmičenje završili juče, zbog kako je rečeno, troškova same organizacije jer je umesto najavljenih 200 učesnika u Ivanjicu na Olimpijadu pristiglo oko 300 đaka.

– Najjači utisak sa ovog takmičenja je upravo broj dece koji je učestvovao, a on svedoči da se sport, polako ali sigurno, vraća u škole. Ove aktivnosti već godinama u našim školama, skoro da su potpuno zamrle. Sada je situacija nešto bolja, a u pomoć su nam finansijski priskočili i nadležni iz Ministarstva za omladinu i sport, sa kojima je sve ovo bilo mnogo lakše realizovati – izjavio je Duško Radosavljević, nastavnik fizičkog, inače glavni koordinator Olimpijade u Ivanjici.

– Najveća dobit je ta što deca sada imaju motiv za treniranje, a dodatan motiv daje i spoznaja da idu na takmičenje pa su i predavači motovisaniji da rade sa decom. Poslednjih godina interesovanje na obe strane nije bilo na zavidnom nivou. Dobre vesti iz Ivanjice su da će uskoro veliki broj sportskih talenata u sam vrh srpskog sporta, stići upravo sa naših prostora – zaključio je Radosavljević.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *