Izbegavati vožnju u najtoplijem delu dana

Izbegavati vožnju u najtoplijem delu dana

0
Vodosnabdevanje

U Bulevaru Vuka Karadžića, u Aveniji lipa dva, je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku pre podneva, najverovatnije bez redukovanja u snabdevanju vodom, ali s obzirom na to da je kvar u blizini okretnice, učesnicima u saobraćaju se savetuje da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju.
U Gornjem MIlanovcu od 8 do 14 časova voda će biti zatovrena u Ulici RFada Končara gde je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na niskonaponskom kablovskom razvodu, od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije će biti  deo Gradskog bedema od broja 15 do 31.
Nastavljaju se radovina izmeštanju dalekovoda Parmenac-Pakovraće, pa će od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Parmencu, Riđagama i Pakovraću. U istom vremenskom intervalu struje neće imati u Donjoj Trepči u zaseoku Karapavlovići zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, a zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže od 8.00 do 15.00 časova bez električne energije biće potrošači Rajcu zaseok Biljege ka Kićanovićima.

Sutra se nastavljaju radovi na izmeštanju dalekovoda Parmenac-Pakovraće, zbog izgradnje auto-puta, a bez električne energije biće potrošači u Pakovraću oko prodavnice i na Ružića brdu od 08.00 do 16.00 časova.

Bioprognoza

Usled uticaja biometeorološke situacije hronični bolesnici mogu osećati uobičajene tegobe, ali će termički uslovi biti nešto povoljniji. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je 40 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a u ordinaciji su lekari pregledali 22 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 15 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Saobraćajna policija

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 11.00 sati, a od 11.00 do 16.00 časova u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Poslednji dan jula obeležiće sunčano i veoma toplo vreme. Vozačima se savetuje, da ukoliko mogu, planiraju vreme putovanja za ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate. Saobraćaj je umerenog intenziteta, a već u popodnevnim časovima očekuje se pojačan saobraćaj na izlazima iz gradova i na putevima koji vode ka izletištima, vikend naseljima i turističkim centrima.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok vozači teretnih motornih vozila mogu očekivati povremeno duža zadržavaja na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR