Izgradnja info centra u Ovčar Banji sledeće godine

Izgradnja info centra u Ovčar Banji sledeće godine

Planom je predviđeno da se info centar nalazi na postojećoj lokaciji bivše Lukoil pumpe u centru Ovčar Banje

0
Ovčar banja - pogled sa Kablara

Ovčar Banja, kao veliki turistički potencijal čačanskog kraja, do sada je bila i ostala samo to – potencijal. I pored raznih najava ulaganja u ovaj biser prirode i zdravlja, nijedno se još nije realizovalo.

Plan generalne regulacije Ovčar Banje usvojen je 2013. godine, a Gradsko veće je 2014. usvojilo predlog da se otkupi parcela i objekat benzinske pumpe u Banji na kome bi se gradio vizitorski centar. Prema tadašnjim obećanjima gradskih čelnika, namera je bila da Turistička organizacija Čačka dobije centralno mesto gde će turistima ukazivati na važnost zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure, ali se tri godine kasnije odustalo od tog plana. Aktuelni v.d. direktora Turističke organizacije Čačka, Vojin Jakovljević, kaže da ideja o izgradnji vizitorskog centra neće uskoro zaživeti.

Info centar umesto vizitorskog

– Trenutno je nerealno da pričamo o vizitor centru jer je to velika investicija. Nismo odustali od njega, ali se sigurno narednih nekoliko godina neće graditi. Planom je predviđeno da se info centar nalazi na postojećoj lokaciji bivše Lukoil pumpe u centru Ovčar Banje. Taj objekat treba da se adaptira i da se od njega napravi info centar koji će, između ostalog, imati kancelarije za službe Turističke organizacije, a takođe će se u njemu prodavati suveniri. Za sada nam je jako bitno da taj objekat privedemo nameni info centra jer postoji velika poseta turista, ponajviše u periodu od marta do oktobra. Izgradnja bi trebalo da počne u aprilu naredne godine, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR