Претрага
[rstr_selector]

Izgradnja kanalizacije u selima se nastavlja

Povodom izgradnje kanaliazcione mreže u Zablaću, Ježevici i Vapi, pomoćnik gradonačelnika, Milan Bojović kaže da je ovo najveći projekat u oblasti izgranje kanalizacionih mreža koji će u narednoj godini biti intenziviran:

– Izgradnja kanalizacije u Zablaću je završena. U Vapi se intenzivno radi i ovih dana očekujemo nastavak radova za ugovoreni iznos od dva miliona i dve stotine hiljada dinara. Takođe, u toku je postupak javne nabavke za isti iznos za nastavak radova na magistralnom vodu kanalizacije sa priključcima u Ježevici. Nadamo se intenziviranju radova u narednoj godini, a verovatno i kompletnom završetku radova tokom 2018.godine, kaže Bojović.

Još dva miliona se izdvaja za nastavak radova

Iako budžet grada za narednu godinu još nije usvojen, Bojović izražava nadu da će sredstva neophodna za završetak radova na izgradnji ove kanalizacione mreže biti izdvojena.

– Nadam se da će oko dva miliona dinara biti izdvojeno za nastavak izgradnje priključaka u Vapi i nešto veći iznos za Ježevicu. Uz ta sredstva bismo izgradili najveći deo magistralnog voda i time stvorili mogućnost da svi građani koji su potpisali ugovore i izmirili svoje ugovorne obaveze priključe svoja domaćinstva na kanalizacionu mrežu. Inače, planirano je da se održavanje i naplata korišćenja novoizgrađene kanalizacijom, psole izvršenog tehničkog prijema, povere „Moravcu“ iz Mrčajevaca, rekao je Bojović.

Za sanaciju mreže u Mrčajevcima planirano šest miliona dinara

Sanacija kanalizacione mreže u Mrčajevcima trebalo bi da počne naredne godine za šta je lokalna samouprava planirala da izdvoji šest miliona dinara. Kako kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka time bi se stvorili uslovi da kanalizacijom u Mrčajevcima počne da gazduje Javno komunalno preduzeće „Moravac“.

– Oni ne gazduju kanalizacijom u ovom selu zato što nije izvršen tehnički prijem. Problemi sa kanalizacionom mrežom u Mrčajevcima traju godinama i mislim da će se sanacijom mreže steći uslovi da „Moravac“ preuzme odgovornost nad njom. Uz loše snabdevanje strujom, kanalizaciona mreža je jedan od osnovnih problema Mrčajevčana. Tamo nema naplate održavanja i samim tim ni sredstava da se mreža održava. Uveren sam da ćemo tokom 2017.godine taj problem uspešno rešiti, zaključuje Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *