Izgradnja vodovoda u Bresnici i dalje u fazi obećanja

Izgradnja vodovoda u Bresnici i dalje u fazi obećanja

Rešenje o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom vodovodne mreže u Mrčajevcima, Bečnju i Donjoj Gorevnici usvojeno je na poslednjem zasedanju Skupštine Čačka, čime su se stekli uslovi da se konačno krene sa rešavanjem problema vodosnabdevanja u Bresnici

0

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Bresnici nisu počeli jer je u projektnoj dokumentaciji za pribavljanje građevinske dozvole nedostajalo rešenje o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom vodovodne mreže u Mrčajevcima, Bečnju i Donjoj Gorevnici, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture. Po njegovim rečima, rešenje je usvojeno na poslednjem skupštinskom zasedanju, čime su se stekli uslovi da se konačno krene sa rešavanjem jednog od najvećih problema meštana Bresnice.

Rebalansom budžeta za 2019. planirana dodatna sredstva za prevezivanje rezervoara

– JKP „Vodovod“ je završilo projektno tehničku dokumentaciju i projekat za građevinsku dozvolu. Pribavili smo sve saglasnosti od republičkih javnih preduzeća, pre svega „Puteva Srbije“. Projekat je spreman za pribavljanje građevinske dozvole, a ono što je nedostajalo je skupštinska odluka, odnosno Predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom vodovodne mreže u Mrčajevcima, Bečnju i Donjoj Gorevnici i ta odluka je bila osnov za pribavljanje građevinske dozvole. Mi smo odlukom o rebalansu budžeta koja je usvojena na poslednjoj sednici Skupštine grada opredelili 9 miliona dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže što je sastavni deo ovog projekta od Mrčajevaca do Bresnice a čime će se vodosnabdevanje ove mesne zajednice značajno unaprediti. Takođe smo u istoj odluci o rebalansu budžeta, za 2019. godinu planirali dodatnih 3,5 miliona dinara za prevezivanja rezervoara u cilju trajnog rešavanja ovog problema. Nakon pribavljanja građevinske dozvole i prilikom usvajanja Odluke o budžetu za narednu godinu predvidećemo i dodatna finansijska sredstva u cilju celovitog rešavanja ovog problema, rekao je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR