Izgradnja zatvorenog bazena u Lučanima zavisi od pomoći države

Izgradnja zatvorenog bazena u Lučanima zavisi od pomoći države

Javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Lučanima je raspisana, ali izgradnja bazena nije izvesna. Predsednica opštine kaže da će bazen biti građen ukoliko država bude novčano pomogla opštinu

0

Opština Lučani raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena. Prema rečima Vesne Stambolić, predsednice ove opštine, izgradnja bazena najverovatnije će početi na proleće sledeće godine ukoliko za to, kako naglašava, bude bilo novca. Bazen će biti građen na mestu nekadašnjeg dečjeg vrtića čije je rušenje u toku po nalogu građevinske inspekcije, a tim zemljištem upravlja fabrika „Milan Blagojević namenska“.

Zemljište za izgradnju obezbeđeno, ali ne i novac

– Zgradi nekadašnjeg dečjeg vrtića pretilo je urušavanje zbog čega je građevinski inspektor i naložio rušenje. Nju niko nije održavao, zarasla je u korov i preti da postane leglo zaraze i ruglo u centru grada. Za sada će taj objekat biti uklonjen, a prostor poravnat i uređen. O tome šta će kasnije biti razgovaraćemo na proleće sledeće godine. Ako dobijemo novčana sredstva pravićemo bazen, rekla je Stambolić.

POSTAVI ODGOVOR