Izložba Akvizicije I u čačanskoj Galeriji

Izložba Akvizicije I u čačanskoj Galeriji

U protekle tri godine Zbirni fond čačanske Galerije uvećan je za 72 eksponata

0

U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku sutra će biti otvorena izložba Akvizicije I 2015 – 2017. na kojoj će biti zastupljeni radovi 15 umetnika iz zbirke Savremena umetnost: Bojan Bem, Čedomir Vasić, Zvonimir Santrač, Šemsa Gavrankapetanović, Mileta Prodanović, Margareta Jelić, Kosta Bogdanović, Selma Đulizarević, Miloš Tomić, Goran Delić, Milovan DeStil Marković, Jovan Čekić, Dim Tim, Draga Jovanović i Tatjana Ilić.

Izložba će biti realizovana kroz nekoliko delova

U protekle tri godine Zbirni fond čačanske Galerije uvećan je za 72 eksponata, od kojih je polovina otkupljena po konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dokostali radovi predstavljaju poklon autora, darodavaca i kolekcionara.

S obzirom na broj eksponata i njihov višemedijski karakter, tematsku i stilsku raznorodnost, izložba Akvizicije će biti realizovana kroz nekoliko delova, kako bi se omogućilo preglednije sagledavanje pojava i izraza pribavljenih radova i njihovih autora.

Otvaranje izložbe čiji je kustos Marija Radisavčević Raković, zakazano je za 19.00 časova, a radovi će biti izloženi od 13. februara do 16. marta.

POSTAVI ODGOVOR