Izložba „Čitanje linije“ u čačanskom Muzeju

Izložba „Čitanje linije“ u čačanskom Muzeju

Grafike eminentnih likovnih stvaralaca koji su obeležili jugoslovensku i srpsku umetnost pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina 20.veka biće izložene u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku

0

U Galeriji čačanskog Narodnog muzeja u sredu će biti otvorena izložba grafika iz umetničke zbirke Doma vojske Srbije „Čitanje linije“, koju će Čačani moći da pogledaju do 02. oktobra. Delfina Rajić, direktorka Muzeja, kaže da se izložba organizuje povodom 65. godina postojanja i rada ove ustanove kulture.

– Izložbom „Čitanje linije“ predstavljen je razvoj grafičke umetnosti pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka na tlu Jugoslavije. Biće izložena dela autora koji se smatraju reprezentima grafičke umetnosti novijeg doba poput Branka Šotre, Đorđa Andrejevića Kuna, Mersada Berbera, Lazara Vujaklije, Emira Dragulja, Safeta Zeca, Aleksandra Lukovića, Branka Miljuša, Franca Miheliča i mnogih drugih. Izložbu će svečano otvoriti Jelena Knežević, viši kustos i načelnica galerije Doma vojske Srbije, a prisutnima će se na otvaranju obratiti i potpukovnik Biljana Pašić u ime Medija centra „Odbrana“. Otvaranje izložbe je u 12.00 sati a trajaće do 02. oktobra, rekla je Delfina Rajić.

Muzej radi i vikendom

Narodni muzej je za posetioce otvoren radnim danima od 09.00 do 17.00 časova, osim ponedeljkom, a subotom i nedeljom od 09.00 do 13.00 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR