[rstr_selector]

Izložba fotografija Planinarskog društva „Kablar”

U čačanskom Domu kulture večeras će biti otvorena izložba fotografija na temu „Čovek i planina 2018”, koju organizuje Planinarsko društvo „Kablar”. Aleksandar Barać, direktor ovog planinarskog društva, kaže da je ovo šesta izložba po redu i da je ove godine dobila međunarodni karakter.

– Izložba je dobila međunarodni karakter time što je konkurs bio otvoren i za ostale ljubitelje prirode, a ne samo za naše članove. Na konkursu su učestvovali planinari iz bivših republika Jugoslavije, kao i iz okolnih zemalja. Večeras će svi zainteresovani građani imati priliku da vide 64 fotografije, kaže Barać i dodaje da će izložba biti otvorena u 20 časova.

Izlet na Ovčar

Planinarsko društvo „Kablar” obeležava 67 godina postojanja, povodom čega njegovi članovi sutra organizuju izlazak na Ovčar.

– Želja nam je da što više naših sugrađana izvedemo na planinu i da im pokažemo prirodne lepote našeg kraja. Okupićemo se na platou ispred železničke stanice između 8 i 8.30 sati, a onda ćemo organizovanim prevozom otići do Ovčar Banje. U 9 sati bi trebalo da se svi okupimo kod Matove česme koja se nalazi ispod manastira Preobraženje i da odatle krenemo u planinarski pohod. Za fizički spremne građane pripremili smo stazu dugu14 kilometara, dok će oni manje aktivni moći da idu stazom od 5 kilometara, što će zapravo biti jedna prijatna šetnja, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *