Izložba Smak 50 – uvertira u koncertni spektakl

Izložba Smak 50 – uvertira u koncertni spektakl

Izložba će biti postavljena do 12. septembra u Galeriji Biblioteke Čačak, a u koncertu grupe Smak Čačani će moći da uživaju 9. septembra na Gradskom trgu

0
Foto: Biblioteka Čačak

Retrospektivna izložba arhivske građe pod nazivom Smak 50, koja je posvećena 50-godišnjici postojanja jednog od najznačajnijih rok bendova na našim prostorima, otvorena je u četvrtak, 1. septembra u Gradskoj biblioteci u Čačku. Autor postavke je Ksenija Đerković, predsednik udruženja „Smakovci” i ćerka bubnjara Slobodana Stojanovića Kepe.

Program otvaranja započeo je dokumentarnim filmom o kultnom rok sastavu i njegovim članovima, a osim filma, publika je mogla da vidi i 49 plakata na kojima su prikazane njihove fotografije, ploče, koncertne karte, kao i brojni članci iz starih novina. U vitrinama su izloženi i eksponati – bubnjarske palice, delovi garderobe i drugi rekviziti i oprema koje su članovi benda koristili na sceni.

Sve to, čačanska publika će moći da pogleda do 12. septembra, do kada izložba gostuje u Galeriji Biblioteke.

Ova izložba predstavlja uvertiru u novi spektakl – koncert grupe Smak koji će se održati 9. septembra na Gradskom trgu u Čačku.

POSTAVI ODGOVOR