Izložena maketa nove zgrade čačanske Biblioteke

Izložena maketa nove zgrade čačanske Biblioteke

Maketa koja prikazuje kompletan spoljašnji izgled buduće bibliotečke zgrade sa uređenim prostorom oko objekta, biće izložena u Gradskoj biblioteci do daljnjeg

0

Biblioteka „Vladislav Petković Dis” u Čačku izložila je u svom Pozajmnom odeljenju maketu buduće bibliotečke zgrade. Izgradnja nove zgrade biblioteke počela je u junu ove godine prema idejnom rešenju Momira Radišića,za koje je glavni projekat uradio Dušan Vulović. Kako bi javnost bila upoznata sa budućim izgledom ovog objekta, maketar iz Čačka Mišo Stevanović napravio je maketu u razmeri 1:100 koja predstavljaprikaz kompletnog spoljašnjeg izgleda zgrade sa uređenim prostorom oko objekta. Maketa je nazvana „Mikrobiblioteka”i biće izložena u Gradskoj biblioteci do daljnjeg.

Postojeće i nove usluge na površini od 3.128 kvadratnih metara

Ovakva kapitalna investicija u oblasti kulture nije tako česta pojava, pa građani Čačka i korisnici Biblioteke sa radošću i nestrpljenjem očekuju preseljenje u novi objekat koji će na 3.128 kvadratnih metara imati sva postojeća odeljenja i usluge, ali će uključiti i mnogo toga novog. Izrada makete je najefikasniji način da se materijalizuje ideja i koncept samog projekta, tako da će široki auditorijum imati priliku da vidi objekat iz svakog ugla.

POSTAVI ODGOVOR