[rstr_selector]

Izmena saobraćaja u zoni petlje Pakovraće

Elektrosnabdevanje

U Dragačevu je došlo do kvara na dalekovodu za Negrišore, zbog čega su bez napona dve trafostanice koje napajaju zaseoke Stevanovići i Razdolje. Kvar će biti otklonjen u toku dana.

U Ivanjici ima dosta kvarova na niskonaponskoj mreži, koji su nastali zbog vetra koji je juče duvao na području ove opštine. Kvarovi su na seoskom području gde domaćinstva nemaju po jednu fazu ili su pojedini zaseoci bez struje. U pogonu ivanjičke Elektrodistribucije kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

U Čačku i Ivanjici nema prekida u vodosnabdevanju, s obzirom na to da nisu registrovani veći kvarovi na vodovodnim mrežama, a nema ni planiranih isključenja vode.

U Gornjem Milanovcu su u toku radovi zbog kojih je došlo do prekida u isporuci vode potrošačima u Cerskoj ulici i u naselju Ivovik. Prekid u vodosnabdevanju trajaće do 11 sati.

Stanje na putevima

Izmenjen je saobraćaj u zoni petlje Pakovraće zbog radova na izgradnji deonice auto-puta „Miloš Veliki“, Pakovraće – Požega. Za saobraćaj se zatvara krak prve kružne raskrsnice i preusmerava se na privremenu devijaciju. Vozila iz smera Čačka ka Požegi u kružnoj raskrsnici treba da naprave krug kako bi se uključila na auto-put.

U toku su radovi na mostu preko Bresničkog potoka na delu magistralnog puta Knić – Mrčajevci, zbog kojih se saobraćaj u zoni radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na deonici Kraljevo – Mataruška Banja, u mestu Čibukovac, izvode se radovi na sanaciji klizišta. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a alternativni putni pravac vodi preko Mataruške Banje.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok su zadržavanja moguća za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe lakše povređene.

U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedno lice je prošlo sa lakšim telesnim povredama.

Radarske kontrole biće od 08.00 do 12.00 sati u Bresnici, a od 14.00 do 22.00 časa, na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i sveže vreme mestimično sa kišom, koja se najpre očekuje na severu zemlje, a tokom dana će se preko centralnih proširiti i na ostale predele zemlje. Vetar će biti slab do umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, severozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura će se kretati od 15 stepeni do 21 stepen.

U Čačku će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Duvaće slab severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura će biti oko 19 stepeni.

Bioprognoza

Nepovolјna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Поделите вести