[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Izmene saobraćaja na petlji Pakovraće i u tunelu Trbušani

Stanje na putevima

Za nama je još jedan vikend koji su obeležile velike gužve na graničnim prelazima i pojačan saobraćaj na putevima u našoj zemlji. U ovom trenutnku situacija je nešto bolja, saobraćaj je za sada umerenijeg intenziteta i nema zadržavanja na naplatnim stanicama, ali i dalje na graničnim prelazima ima čekanja. Najoptrećeniji su prelazi Gradina i Preševo gde se na ulaznim i izlaznim rampama čeka od dva do tri sata, ali zadržavanja ima i na alternativnim prezlama Prohor Pčinjski i Strezimirovci gde se na izalzu čeka oko tri sata. Na prelazima sa Crnom Gorom Jabuka i Gostun se čeka oko sat vremena. Na Horgošu i Batrovcima zadržavanja su oko 30 minuta.
Zbog radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki od Čačka ka Požegi, izmenjen je saobraćaj u zoni petlje Pakovraće, uz zatvaranje kraka prve kružne raskrsnice i preusmeravanje saobraćaja na postojeću privremenu devijaciju. Vozila koja se kreću iz Čačka ka Požegi, potrebno je da naprave krug u kružnoj raskrsnici kako bi se uključili na auto-put Miloš Veliki.
Danas počinju rdovi na završnom ispitivanju tunelskih cevi u tunelu Trbušani zbog kojih će biti izmenjen saobraćaj u oba smera. Od danas u 9.00 sati do srede 03. avgusta biće zatvorena desna tunelska cev, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu traku tunela. Od srede do petka 05. avgusta biće zatvorena leva tunelska cev, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz desnu cev tunela.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Moravičkom okrugu je ugalvnom uredno, manjih kvarova na niskonaponskoj mreži ima na području Gornjeg Milanovca, gde su bez struje zaseok Mirkovići u Pranjanima i deo Donje Crnuće. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su kvarovi registrovani na uglu ulica Kneza Miloša i Prvomajske, gde je došlo do pucanja vodovodne cevi, i u Ljubiću u delu Ulice Savkovića kosa. Popravka kvarovaa se očekuje posle 12 sati. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova na vodovodnim mrežama.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Поделите вести