Претрага
[rstr_selector]

Измене у режиму саобраћаја на ауто-путу Милош Велики у зонама петљи Љиг, Таково и Прељина

После викенда који је протекао у знаку појачаног саобраћаја, дужих задржавања на најфреквентнијим граничним прелазима и већег протока возила на наплатним сатницама, почетак прве радне недеље у јулу доноси нешто умеренији интензитет саобраћаја, саопштавају из АМСС-а, уз напомену да се и даље могу очекивати гужве на најоптерећенијим путним правцима.

Током летње туристичке сезоне задржавања на најфреквентнијим граничним прелазима су променљива.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима тренутно нема задржавања дужих од 15 минута, осим на граничном прелазу Градина на којем се на излазу из Србије чека око сат времена. Од 30 до 40 минута чека се и на улазу у Македонију.

Они који планирају пут ка Црној Гори, треба да имају у виду да се због реконструкције магистралног пута до 12. јула обуставља саобраћај између граничног прелаза Шпиљани и места Рожаје, и то у времену од 13 до 16 часова.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, од данас до 9. јула на државним путевима првог и другог реда и локалним путевима на територији општине Горњи Милановац, изводиће се радови на постављању привремене саобраћајне сигнализације и опреме за потребе преусмеравања саобраћаја током извођења радова на реконструкцији деонице Клатичево –Таково, у циљу изградње обилазнице око Горњег Милановца. Саобраћај ће бити измењен на ауто-путу Милош Велики у зонама петљи Љиг, Таково и Прељина. У току извођења радова на локацијама на ауто-путу мењаће се режим саобраћаја, односно биће затворена зауставна саобраћајна трака.

Измена у саобраћају биће и на више локација и раскрсница на магистралном путу од Љига до Прељине, на државним путевима у Клатичеву и Љутовници, као и на локалним путевима Синошевићи, Врнчани, Калиманићи, Таково и Брусница.

Продужени су радови на редовном одржавању на магистралном путу Чачак (Гуча) – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Изводе се радним данима, од 8 до 16 часова, уз наизменично пропуштање возила, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

На делу магистралног пута Горњи Милановац – Прељина, до 15. септембра у времену од 7 до 17 чаасова изводиће се радови на одржавању моста преко реке Деспотовице у Брђанима, а у том периоду саобраћај ће се на мосту одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

На деоници магистралног пута Мрчајевци – Краљево код Адрана, саобраћај се одвија преко привремене девијације према постављеној сигнализацији.

Поделите вести