Претрага
[rstr_selector]

Измене у режиму саобраћаја на појединим деоницама због радова на путевима

Врели летњи дани и интензивна туристичка путовања доносе већи број возила на ауто-путевима, граничним прелазима и наплатним рампама. Због високих температура вожња се не препоручује у најтоплијем делу дана, али ако је неодложна треба користити чешће и дуже паузе како високе температуре не би утицале на прегревање мотора, поручују из АМСС.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима задржавања нису дужа од 30 минута, док су на теретним она вишесатна. Током дана променљива и дужа чекања могућа су на прелазима Батровци, Хоргош, Градина и Прешево. Сви који планирају пут ван земље, подсећају се да на време припреме сва потребна међународна документа за земље кроз које пролазе, али и у којима бораве, подсећају из АМСС.

Из Јавног предузећа „Путеви Србије” најавили су да ће се до суботе 29. јула изводити радови на поправци ознака на коловозу, на делу државног пута, деоница Прељина – Паковраће. Радови ће се изводити у зауставној траци, најпре једног, а затим и другог смера, и биће обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Данас до 14 часова изводе се радови на замени одбојне ограде у разделном појасу на државном путу, деоница Љиг – Таково у смеру ка Чачку, а током извођења радова заузета је претицајна саобраћајна трака.

На државном путу, на деоници Прељина – Паковраће, до 12 сати се изводе радови на кошењу траве на банкини, у смеру ка Паковраћу, где је заузета зауставна саобраћајна трака.

На деоници пута Таково – Клатичево, у току је обустава саобраћаја због радова на реконструкцији у оквиру изградње обилазнице око Горњег Милановца. Саобраћај се од Такова ка Горњем Милановцу одвија општинским путевима кроз Таково, Брусницу и Горњи Милановац, а од Горњег Милановца ка Такову, државним путем до Клатичева, па до општинских путева кроз Врнчане, Калиманиће и Синошевиће.

На деоници пута Пожега – Косјерић у току су радови на реконструкцији моста преко реке Ненадковице. Саобраћај се одвија преко привремене девијације на којој се возила пропуштају наизменично, семафорском сигнализацијом.

Поделите вести