Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Izmene u saobraćaju na dve lokacije u Čačku

Radovi na putu

radovi-servis-obrDanas i sutra dolazi do izmena u režimu odvijanja saobraćaja na putu drugog B reda na području Čačka, deonica Gojna Gora-Ljubić zbog radova na mašinskom presvlačenju kolovoza. Saobraćaj je obustavljen na delu od Suvog brega do podvožnjaka u Trbušanima od 8 do 17 časova. Alternativni putni pravci su Ljubić-Trbušani-Pranjani, Pranjani-Gojna Gora i lokalni putevi. Izmena režima saobraćaja biće i u centralnom gradskom jezgru zbog radova na vodovodnoj mreži.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema najavi iz Elektrodistribucije Čačak, danas će zbog radova  na dalekovodu bez električne energije biti potrošači u Miokovcima, zaseoci Žudovine, Selište, Graorine, Topalovići i oko škole ka Zovama 09:00 do 14:00 časova. Kako je saopšteno iz gornjomilanovačke Elektrodistribucije danas će od 9.00 do 16.00, usled planiranih radova na dalekovodu, bez električne energije biće potrošači od Beršića prema Ločevcima, Takovu, Sinoševićima, Brezni i Pavlovića Polju. Takođe, gornjomilanovačka Elektrodistribucija radiće i na naiskonaponskoj mreži u Šaranima zbog čega u zaseocima Šerinac, Stankići i Baralići neće biti struje od 8.00 do 15.00 časova. Kako je saopšteno iz Elektrodistribucije u Guči od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije biće stanovnici Kotraže, Vučkovice, Lukovića i Lise zbog radova na dalekovodu. Prema najavi Elektrodistribucije u Ivanjici danas od 9 do 14 časova zbog planiranih radova na elektromreži neće biti struje na području Marjanovića i Gliječa.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obr Radnici čačanskog „Vodovoda“ danas će raditi na priključenju vodovodne i kanalizacione mreže poslovno-stambenog objekta u Ulici Kneza Miloša 108. Voda će biti isključena od Gučke do Ulice 158 do završetka radova na vodovodnoj mreži. Od 8-15 časova saobraćaj će biti preusmeren na susedne ulice pa iz „Vodovoda“ mole građane da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu zbog pucanja vodovodne cevi i radova na otklanjanju kvara danas će bez vode od 8.00 do 12.00 sati biti stanovnici Rajićeve ulice od Ulice kneza Aleksandra do Brda mira. Prema informaciji iz ivanjičkog komunalnog preduzeća do 12.00 sati bez vode će biti ulice: Boška Petrovića, Javorska i Milojice Nikolića oko kružnog toka zbog pucanja vodovodne cevi. A kako je saopšteno iz Guče do 13.00 asova vodu neće imati Stara i Nova kolonija u Ličanima zbog radova na mreži.

Grejanje

grejnje-servis-obrSistem daljinskog grejanja danas funkcioniše bez problema. Prema rečima nadležnih u toplanama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči isporuka toplotne energije je uredna i nesmetana radovima ili kvarovima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari čačanske Hitne pomoći su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 35 pacijenata i 34 puta izlazili na teren. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavili su 25 ambulantna pregleda i 13 kućnih poseta, dok su lekari ivanjičke Hitne pomoći intervenisali 50 puta od čega 3 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

Basic RGBOčekuje se pogoršanje biometeorološke situacije u drugom delu dana, kada će kod većine hroničnih bolesnika tegobe biti u pojačanju. Astamatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje naročita opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su bolovi u mišićima i glavobolјa. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrMoravički okrug je u toku proteklog dana i noći dobio tri nova stanovnika. Prema vestima iz čačanskog i gornjomilanovačkog porodilišta u grad na Moravi sletele su tri rode, dok je grad pod Rudnikom ova ptica zaobišla. U porodilištu u Čačku rođeni su jedna devojčica i dva dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U dve nesreće koje su se dogodile na području Čačka jedna osoba je poginula, jedna je teže, a jedna lakše povređena, dok je u nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na deonici Bresnica-Mrčajevci od 6.00 do 14.00, od 14.00 do 17.00 na gradskim saobraćajnicama Čačka i od 8.00 do 16.00 na području Ivanjice.

Поделите вести