[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Izmene u saobraćaju u zoni petlje Pakovraće

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu jutros su bez struje Bresnica, Bečanj, Vujetinci i Gornji deo Ježevice, zaseok Grujine Livade.

Kvarova na dalekovodu ima i na području Gornjeg Milanovca i Dragačeva. Bez električne energije su potrošači u delu Koštunića, Vrnčana, Kotraže, Viče, Vučkovice i Donjeg Dubca. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva.

Za danas i sutra planirani su radovi na niskonaponskoj mreži u delu Mrčajevaca, koji će se izvoditi od 8.00 do 17.00 časova, kada će bez struje biti deo Mrčajevaca prema Moravi, potes Gušavac.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, vodosnabdevanje je za sada uredno, ali će zbog planiranih radova na priključku u Ulici Dragoslava Bojića u Ljubiću, u toku prepodneva doći do kratkotrajnog isključenja vode u delu ove ulice.

Stanje na putevima

Poslednjih dana školskog raspusta saobraćaj se pojačava na gradskim saobraćajnicama. Meterolozi najavljuju povremene pljuskove zbog kojih će kolovozi biti mestimično mokri, a vidljivost slabija na putevima preko planinskih prevoja zbog niske oblačnosti, a zbog magle pred reka i u kotlinama, gde se savetuje pažljivija vožnja, Ako vozite kroz useke i klisure, pripazite i na moguće odrone.

Danas je predviđena potpuna obustava saobraćaja zbog radova na kolovozu magistralnog puta između Novog Pazara i Sjenice, kroz mesto Štavalj, od 9 do 16 časova. Tokom obustave vrši se preusmeravanje saobraćaja na put koji vodi preko Duge Poljane. Aktuelna je i obustava saobraćaja zbog radova u punom profilu regionalnog puta između Pazarišta i Tutina, kod mesta Nadumice, zbog čega se saobraćaj odvija obilaznim puteva.

Izmene u odvijanju saobraćaja treba očekivati i na deonici Pakovraće – Požega, u zoni petlje Pakovraće, zbog radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki. Saobraćaj se preusmerava na postojeću privremenu devijaciju, pa vozila koja se kreću iz Čačka ka Požegi treba da naprave krug u kružnoj raskrsnici kako bi se uključila na auto-put.

Zbog radova na rekonstrukciji puta Kosjerić – Varda – Kostojevići, obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i poluprikolicom. Alternativni putni pravci su Kosjerić – Požega,  Požega – Užice i Kostojevići – Užice.

Intenzitet saobraćaja je i dalje pojačan na graničnim prelazima, ali su kolone vozila u odnosu na dane vikenda mnogo kraće, a prolazak je brži. Na našim putničkim terminalima zadržavanja su na najfrekventnijim prelazima sa Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, od 30 do 60 minuta, dok se na teretnim terminalima formiraju duže kolone, pa su i zadržavanja duža.

Policijska uprava

Tokom vikenda, u Moravičkom okrugu se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih tri u Čačku, u kojima je pet lica lakše povređeno. Isti broj saobraćajnih nezgoda evidentiran je u Lučanima gde je  jedno lice teško povređeno, a četiri su prošla sa lakšim telesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogoila u Ivanjici nije bilo povređenih putnika.

Radarske kontrole će biti od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje srčanim bolesnicima, naročito onima sa povišenim krvnim pritiskom, kao i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuju se smanjenje fizičkih napora i pažnja u saobraćaju.

Vremenska prognoza

Danas će u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuje i kratkotrajna pojava grada, koju će pratiti jak vetar. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 27 stepeni do 31 stepen.

U Čačku će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni, a najviša dneva temperatura biće do 28 stepeni.

Поделите вести