[rstr_selector]
Foto: Dženarika info, arhiva

Izmene u saobraćaju zbog radova na mnogim putnim pravcima

Stanje na putevima

Veći deo dana vozače očekuje sunčano i toplo vreme, a samim tim i dobri uslovi za vožnju.
Umeren broj vozila je prisutan na autoputevima pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, a slično je i na magistralnim i regionalnim putnim prvcima na kojima je prohodnost dobra i na kojima nema vanrednih i posebnih obustava, osim na deonicama na kojima se izvode radovi.
Zbog radova na ugradnji vertikalne saobraćajne signalizacija na deonici Pakovraće – Kratovska Stena, kod Međuvršja, saobraćaj će se danas od 10.00 do 19.00 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem, a radovi na ugradnji putno meteorološke stanice izvodiće se od 8.30 do 17.30 na deonici Kremna- Granični prelaz Kotroman, na Šarganu, pri čemu se ka graničnom prelazu vozila naizmenično propuštaju. Isti radovi i u istom terminu, izvode se na deonici Kokin Brod – Nova Varoš, u smeru ka Novoj Varoši.
Danas i sutra će se izvoditi radovi na košenju putnog pojasa na deonicama autoputa Takovo – Preljina, u smeru ka Preljini i na deonici Ljig – Takovo, u smeru ka Surčinu. Za vreme radova od 7 do 15 časova, za saobraćaj se zatvaraju zaustavne trake.
Prema informacijama Uprave granične policije teretna vozila na Batrovcima na izlazu iz Srbije čekaju 360 minuta, na Horgošu 180, na Šidu 300, a na Kelebiji 60 minuta.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na hitnoj sanaciji oštećenog kablovskog podzemnog voda, od 08.00 do 15.00 časova bez eletrične energije biće potrošači koji se napajaju sa trafostanice Vinogradi u Trbušanima, u pravcu prema Prijevoru.
Na području Gornjeg Milanovca je došlo do kvara na dalekovodu zbog čega su bez struje potrošači u Nevadama i Grabovici. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži donji deo Trbušana će biti bez u toku prepodneva. Kvar će biti saniran do 12.00 sati.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Što se tiče radara, do 14.00 časova biće na deonici između Majdana i Preljine, od 14.00 do 22.00 časa između Ovčar Banje i Beljine, a naredne noći, od 22.00 časa do 06.00 sati sutra ujutru na putu od Konjevića ka Mrčajevcima.

 

Поделите вести