[rstr_selector]

Iznos stipendija još nepoznat

Opština Ivanjica je i ove, kao i svih prethodnih godina, raspisala konkurs za dodelu studentskih i učeničkih stipendija. Kako kaže Slađana Nikolić iz Odeljenja za privredu i društvene delatnosti ivanjičke Opštinske uprave, konkurs je trajao od 16- 31. novembra.

– Na konkurs se prijavilo devet učenika i 57 studenata, ali je uslove konkursa ispunilo pet učenika i 51 student. Inače, uslovi konkursa se nisu menjali u odnosu na prethodne godine. Prvi uslov za učenike je prosečna ocena 5,00, a drugi osvojeno jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Da bi studenti osnovnih studija sa teritorije opštine Ivanjica dobili opštinsku stipendiju moraju imati prosečnu ocenu 8,5 i redovno upisanu godinu. Pravo na stipendiju studenti master studija ostvaruju prosečnom ocenom većom od 9,0. Komisija je razmotrila sve podnete prijave, pojedinačno za svakog učenika i studenta i donela je predlog Odluke koja je usvojena na skupštinskom zasedanju 16. decembra, kaže Nikolić.

Visina stipendija zavisi od sredstava u budžetu

Slađana Nikolić kaže da iznos stipendija za ovu školsku godinu još nije utvrđen.

– Iznos mesečne stipendije za učenike i studente utvrđuje se rešenjem predsednika opštine. Prethodnih godina učenici su svakog meseca dobijali po pet hiljada dinara, a studenti između šest i osam hiljada u zavisnosti od godine studija. Za školsku 2016/17. taj iznos još nije opredeljen i videćemo, u zavisnosti od sredstava u budžetu, koliko će biti izdvojeno za ovu namenu, rekla je Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *