Izradnja javne garaže u Čačku moguća za dve godine

Izradnja javne garaže u Čačku moguća za dve godine

Idejni projekat javne garaže, koja bi trebalo da bude izgrađena kod malog parka u Čačku, uskoro će biti dorađen sa urbanističkim projektom i preparcelacijom. Kako kaže Zoran Blagojević, direktor čačanskog „Parking servisa“, tek posle toga biće urađen glavni projekat i započeta izgradnja.

0

Gradonačelnik Čačka nedavno je na konferenciji za novinare najavio nastavak aktivnosti na izgradnji javne garaže. Direktor „Parking servisa“, Zoran Blagojević se slaže da bi bilo najbolje da se novac obezbedi kroz javno-privatno partnerstvo s obzirom na to da se radio o veoma velikoj investiciji.

– Sasvim je logično da ovakva jedna zgrada kao što je garaža javnog tipa, bude i veoma skupa. Što se tiče JKP „Parking servis“ mi to ne bismo mogli nikako samostalno da izgradimo. Iz tog razloga, prilikom izgradnje i prilikom izrade glavnog projekta, titular i nosilac će biti grad Čačak. Samim tim, grad će opredeliti i model finansiranja. Kako smo čuli od gradonačelnika, što je jedna od realnih mogućnosti, mogući model bilo bi privatno-javno partnerstvo, rekao je Blagojević.

ČAČAK TRENUTNO IMA 800 PARKING MESTA

Prema Blagojevićevim rečima Čačak trenutno ima 800 obeleženih parking mesta pod naplatom.

– Od tog broja, 330 mesta je na ograđenim, a 470 na neograđenim parkinzima. Imamo gradsku dozvolu za proširenje zone pod naplatom jer nam Odluka o javnim parkiralištima omogućava naplatu i u drugim ulicama osim u onima u kojima je to trenutno. Međutim, zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru mi to ne možemo da uradimo. Proširenje bi značilo da moramo da zaposlimo još 3-4 radnika koji bi vršili naplatu na tim novim parking mestima. Mi, svakako, očekujemo da u budućnosti ovaj zakon bude revidiran i da nam bude omogućen prijem novih radnika, kaže Blagojević.

RACIONALIZACIJA RADNIH MESTA OTVARA PARKING MESTA

S obzirom na to da zabrana zapošljavanja „koči“ otvaranje novih parking mesta, Blagojević rešenje vidi u racionalizaciji radnih mesta u javnom sektoru.

– Ukoliko dođe do racionalizacije radnih mesta u okviru javnih preduzeća, odnosno do prelaska radnika iz jednog u drugo preduzeće, mi bismo bili u mogućnosti da proširimo zonu parkiranja. Za to je, naravno, potrebno zeleno svetlo od Gradske uprave, ali bi to bilo dobro rešenje u ovoj situaciji, zaključio je Blagojević.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR