Izvan svakog zla na 15 jezika

Izvan svakog zla na 15 jezika

0

Festival poezije nakojem učestvuje preko 25 stranih i domaćih pesnika i prevodilaca održaće se večeras u čačanskom kafeu „Montana“. Čačani će u ovom programu 54. „Disovog proleća“ moći da uživaju zahvaljujući saradnji sa beogradskim udruženjem „Treći Trg“ koji već jedanaesti put organizuje Međunarodni festival „Trgni se! Poezija!“. Ovogodišnji festival posvećen je stogodišnjici od utopljenja Vladislava Petkovića Disa (1917 – 2017) i održava se u Pančevu, Beogradu i Čačku pod motom „Izvan svakog zla – Beyond all evil”.

Promocija prošlogodišnjeg Mladog Disa

U 19.00 časova program otvara promocija prošlogodišnjeg „Mladog Disa“ Ognjena Obradovića i poetske zbirke „Oticanja“ objavljene 2016. godine neposredno pred Sajam knjiga u Beogradu, gde je imala i svoje prvo predstavljanje. O knjizi će govoriti pesnik Petar Matović, a program vodi Biljana Raičić.

U nastavku programa čitaće se poezija na preko 15 svetskih jezika kao i njihov prevod na srpski…  Učestvuju Malgožata Lebda iz Poljske, Ružica Cvetković Pfajfer iz Nemačke, Andrea Gril, Sonja Harter i Nika Pfajfer iz Austrije, Jorgos Hristodulidis sa Kipra, Jolanda Kastanjo iz Španije, Aurelija Lasak iz Francuske, Šarlot Van der Brok iz Belgije, Nikolina Andova Šopova iz Makedonije, Srđan Gagić, Tomislav Marinković prošlogodišnji laureat Disove nagrade, Milan Dobričić i drugi.

Ulogu moderatora preuzeće Dejan Matić, pesnik i urednik „Trećeg Trga“.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR