[rstr_selector]

Izvesna opreznost cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije danas se cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u prethodna 24 časa lekari su pregledali 32 pacijenta, a na terenu su intervenisali 41 put. Milanovačka Hitna pomoć je obavila 37 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.
Pomoć su najviše tražili pacijenti sa hipertenzijom i astmatičari, a javlja se i veliki broj pacijenata zbog ujeda insekata.

Porodilište

U porobeba-novorodence-servis-obr-80x80-maladilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe i to tri dečaka i jedna devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena je jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjePrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda” zbog radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambeno-poslovnog objekta u Karađorđevoj ulici moguće je kratkotrajno isključenje vode do završetka radova, dok je u ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom redovno. U Gornjem Milanovcu zbog kvara na vodovodnoj mreži do 13.00 časova bez vode će biti Ulica 7. jula.

Policijska uprava

policijaU toku proteklog vikenda na putevima u Moravičkom okrugu dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. Na teritoriji Čačka evidentirane su tri nesreće u kojima je jedna osoba teško povređena, a jedna je zadobila lakše povrede. U Gornjem Milanovcu su se dogodile dve nezgode i u njima nema povređenih, saopštili su iz Policijske uprave u Čačku. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana na području grada od 6.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Na početku radne nedelje saobraćaj se osetno pojačava na putevima koji vode ka većim gradovima, ali i na svim ostalim frekventnim pravcima, autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, saopštio je AMSS. Zbog intezivnih radova kojh je iz dana u dan sve više vozače očekuje usporena vožnja, a mogući su i kraći prekidi u saobraćaju.
Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Izvode se radovi na saniranju klizišta u Vučkovici na deonici Guča – Ivanjica gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Naizmenično propuštanje vozila očekuje vozače  na deonici Ugrinovci-Donji Milanovac kod mesta Šljivovica na putu Sušica-Kremna, kao i na putu Užice-Ovčar Banja.
Počeli su radovi i na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Berišići – Gornji Milanovac – Ljuljaci, pa će od 06.00 do 14.00 časova saobraćaj biti usporen. Radovi će se izvoditi do 29. juna.

Поделите вести