Japanska donacija za osnovnu školu u Gornjoj Gorevnici

Japanska donacija za osnovnu školu u Gornjoj Gorevnici

Ovaj projekat japanske Vlade spada u takozvane donacije za osnovne potrebe stanovništva čiji je cilj da podrže socijalni razvoj kroz ulaganja u životnu sredinu, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i obrazovanje

0

Vlada Japana doniraće Osnovnoj školi „Stepa Stepanović“ u Gornjoj Gorevnici blizu 73.000 evra za rekonstrukciju krova i oštećenih plafona kao podršku unapređenju uslova obrazovanja u lokalnoj zajednici. Ovaj projekat japanske Vlade spada u takozvane donacije za osnovne potrebe stanovništva čiji je cilj da podrže socijalni razvoj kroz ulaganja u životnu sredinu, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i obrazovanje.

Ceremonija primopredaje donacije biće održana u ponedeljak 4. decembra u Osnovnoj školi „Stepa Stepanović“ u Gornjoj Gorevnici. Događaju će prisustvovati Masajoši Jamato, prvi sekretar Ambasade Japana u Republici Srbiji, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Slavica Jašić, načelnik Odeljenja za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Lela Đačić, direktorka Osnovne škole „Stepa Stepanović“.

Više od pola milijarde evra pomoći Srbiji

Od 1999. godine u Srbiji je realizovano 207 projekata za osnovne potrebe stanovništva u vrednosti od oko 12 miliona i 400 hiljada evra, a ukupan iznos japanske pomoći Srbiji tokom istog perioda premašuje 500 miliona evra.

 

POSTAVI ODGOVOR