Претрага
[rstr_selector]
Foto: KJP „Zlatibor“

Javne površine na Zlatiboru dobijaju novi i lepši izgled

Radnici Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ ovih dana rade na uređenju zelenih površina na području Zlatibora i Čajetine. Dragana Rosić, saradnik za odnose sa javnošću u ovom preduzeću, kaže da je nabavljeno oko 13.000 sadnica sezonskog cveća koje će tokom leta ukrašavati šetališta, parkove, kružne tokove i prostore ispred javnih preduzeća i ustanova, a krenule su i aktivnosti na letnjem održavanju puteva.

– Ekipe Komunalnog javnog preduzeća su veoma aktivne na poslovima uređenja javnih zelenih površina na Zlatiboru i u Čajetini. Prethodnih dana se radilo na košenju parkova kao i drugih zelenih površina po prioritetima. Ovaj period godine je rezervisan i za sadnju sezonskog cveća. Nabavili smo oko 13.000 sadnica različitih vrsta sezonskog cveća. Sa sadnjom se krenulo od velikog kružnog toka na Zlatiboru, a potom su oplemenjeni prostori ispred javnih preduzeća, ustanova, drugih kružnih tokova, šetališta i slično. Sadnja se nastavlja i ovih dana, jer ima novih javnih površina koje treba urediti, kao što je prostor kod Kulturnog centra na Zlatiboru gde je u toku postavljanje žardinjera i sadnja cveća. Radnici Komunalnog preduzeća ovaj posao nisu prekidali ni tokom kišnih dana tako da je cvetno šarenilo osvežilo Čajetinu i Zlatibor, kako bi i meštanima i posetiocima našeg kraja boravak ovde bio lepši, kaže Dragana Rosić.

Foto: KJP „Zlatibor“
Park u Čajetini dobio novi mobilijar

– U okviru ovih radova, uređen je i park u Čajetini i tom prilikom je postavljeno više različitih igračaka za decu kao što su ljuljaške, klackalice i slično, a narednih dana ćemo dodati još novih ljuljaški. Ispod svih igračaka se postavljaju gumene podloge koje će povećati sigurnost dece koja se igraju na ovom prostoru.

Foto: KJP „Zlatibor“
Počelo letnje održavanje puteva

– Proteklih dana krenuli smo i sa letnjim održavanjem puteva tako da je izvršeno mašinsko i ručno raskresivanje šiblja i drvoreda koji smetaju saobraćaju i objektima. Najpre su ti radovi obavljeni u najprometnijim saobraćajnicama i raskrsnicama na Zlatiboru kako bi se obezbedila bolja preglednost i vidljivost saobraćajnih znakova. U planu je da se narednih dana aktivnije krene i sa održavanjem puteva u seoskim mesnim zajednicama i turističkim lokalitetima pred početak letnje turističke sezone.

Foto: KJP „Zlatibor“
KJP „Zlatibor“ učestvuje i u rekonstrukciji Kraljevog trga

– Kada je počela kompletna rekonstrukcija trga, naše preduzeće je učestvovalo u čišćenju korita jezera i dovodnom kanalu u centru Zlatibora i na tom poslu je bila angažovana brojna mehanizacija preduzeća kao i ljudstvo. Napravili smo plan i program rada po kome ćemo nakon rekonstrukcije urediti čitav prostor.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *