Претрага
[rstr_selector]

Dvorište u centru Čačka služi kao javni toalet

Dvorište stanara zgrade u ulici Milete Ćurčića u Čačku, već godinama služi kao javni toalet.

Stanari ovog dela strogog centra grada, u čije dvorište se ulazi iz ulice Braće Glišić- pored bivšeg Jelicinog magacina, u više navrata prijavljivali su inspekciji ovu pojavu, čak su na ulaz dvorišta postavili i rampu. Međutim, prema njihovim rečima, gvozdena prepreka nije sprečila da zajednička zelena površina stanara postane skrovito mesto koje prolaznici, naročito noću, koriste kao nužnik.

– Naše dvorište vrlo često služi i kao besplatan parking za pojedine Čačane koji, kada dođu na posao, ovde ostave svoje automobile, valjda neznajući da je ovo privatan posed. Posebna je priča to što je dvorište već godinama postalo javni toalet za taksiste, prolaznike kao i za goste okolnih kafića. Situacija je naročito neprijatna vikendom i noću kada je objekat Javnog toaleta zaključan. Međutim, ni drugim danima nije ništa bolje, jer je dvorište neosvetljeno pa nuždu vrši ko stigne i kad ga na to nužda natera – pričaju stanari svoj zajednički problem.

Za neobaveštene, javni toalet, kojim u gazduje JKP Komunalac, nalazi se samo par koraka od dvorišta ove zgrade, u neposrednoj blizini kod taksi stanice.
Stanari tvrde da su nadležnim inspekcijama više puta prijavljivali ovu pojavu, ali da to nije dalo nikakve rezultate. U dvorištu zgrade u ulici Milete Ćurčića, nalazi se i velika bara. Stanari kažu da se voda tu zadržava i tokom leta jer su odvodi kišne kanalizacije zatvoreni, pošto su pojedini stanari na njih postavili garaže.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести