Претрага
[rstr_selector]

Javor oslabljen stiže u Čačak

U okviru 10. kola Superlige Srbije fudbaleri Borca sutra  dočekuju ekipu Javora. Ivanjičani u Čačak dolaze oslabljeni zbog povrede nekoliko igrača, kaže Raško Nešovanović, sportski novinar iz Ivanjice, pa se prema njegovim rečima uloga favorita u ovom meču daje Čačanima.
– To je nivo rivaliteta Crvene zvezde i Partizana kada je u pitanju Zapadna Srbija. Ova utakmica je odvelikog značaja za oba kluba, jer se obe ekipe nalaze u donjem delu tabele pa ovo za njih možda predstavlja i prekretnicu u daljem prvenstvu, rekao je Nešovanović i dodao da se iz Ivanjice sprema velik broj navijača koji će krenuti u Čačak da bodre svoje ljubimce, ali da će sa druge strane i Čačani imati veliku podršku.
– Ovaj meč po tradiciji izaziva veliko interesovanje, ne samo Čačana i Ivanjičana, već uopšte u Zapadnoj Srbiji. Da podsetim da je Javor prošle sezone eliminisao ekipu Borca u polufinalu Kupa Srbije, pa su Čačani verovatno željni da se revanširaju za taj bolan poraz. Borac se u prelaznom roku sjajno pojačao, a sa druge strane Javor je mnogo oslabljen jer je iz kluba otišlo čak devet standarnih igrača. I pored toga fudblaskom klubu Javor preovlađuje pritajeni optimizam da mogu u Čačku da ostanu neporaženi, kaže Raško Nešovanović.
Dodatan problem je što Javor u Čačak dolazi oslabljen zbog povrede nekoliko ključnih igrača, ali prema rečima trenera Miloša Veselinovića, oni koji izađu na teren, daće sve od sebe da da uspešno pariraju favoritu ovom meču.
Raško Nešovanović je rakao i da Ivanjičani na ovaj meč gledaju sa drugog aspekta, a to je da su uvek imali tradicionalno dobre igre u Čačku i da očekuju da mogu da ponove te dobre igre i da se vrate neporaženi u Ivanjicu.
– Svi u Ivanjici veruju da Javor može nastaviti uspešnu tradiciju dobrih igrara protiv Borca. Ostaje da vidimo šta će biti u velikom derbiju, sa pravom kažem velikom derbiju Zapadne Srbije, jer Javor i Borac zaslužuju takav epitet, zaključio je Nešovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *