Претрага
[rstr_selector]

JKP „MORAVAC“: Priprema mehanizacije i ljudstva za predstojeću zimu

Javno komunalno preduzeće „Moravac“ iz Mrčajevaca ove zimske sezone održavaće 18 putnih pravaca ukupne dužine 136 kilometara što je manje nego prošle godine. Dragica Vujanić, direktorka ovog preduzeća, ističe da „Moravac“ trenutno ima jednu i po tonu soli, a da još 20 tona tek treba da preuzmu, ali i da još nisu dobili spisak puteva koje treba da čiste od snega.

– Naše preduzeće i nije u mogućnosti da čisti više od ovog broja puteva. To je direktno povezano sa mehanizacijom kojom raspolažemo, ali i sa kadrom. Naime, mi imamo dva kamiona sa raonikom i epohom, jedan ULT sa raonikom, traktor sa raonikom veće snage i nosećim posipačem za mešavinu rizle i soli i jedan ICB skip sa segmentnim raonikom. Što se tiče kadra, imamo samo dva radnika koja su direktno zadužena za ove mašine, kaže Vujanić.

„Čistićemo kao i do sada“

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća „Moravac“ iz Mrčajevaca ipak naglašava da će u predstojećoj zimskoj sezoni, u slučaju potrebe, puteve čistiti i drugi radnici.

– Ako dođe do nekih alarmantih situacija, njima će se pridružiti i svi drugi koji budu mogli da rukuju ovim mašinama. Tačno je da su uglavnom angažovana ova dvojica, ali i oni moraju nekad da se odmore, pa i to moramo uzeti u obzir. U svakom slučaju, čistićemo kao i do sada – da ljudi mogu da odu na posao, a deca u školu i da putevi budu prohodni. Iako još ne znamo koji će to tačno putni pravci biti, pretpostavljam da će biti vezani za pristupe školama i ambulantama, pre svega, rekla je Vujanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *