Još 320 domaćinstava na Goliji bez struje

Još 320 domaćinstava na Goliji bez struje

0
Elektrosnabdevanje

dalekovod-2Zbog snega koji je u subotu padao u Ivanjici, bez struje je prvog dana vikenda bilo gotovo 3000 domaćinstava. Prema informaciji iz ivanjičke Elektrodistribucije, većina kvarova je sanirana i stanje se polako normalizuje. U kvaru je 15 trafostanica zbog čega je bez struje oko 320 domaćinstava na Belim vodama i Golijskoj reci. Na saniranju ovih kvarova angažovane su dodatne ekipe, pa se očekuje da će u toku dana biti uspostavljeno normalno snabdevanje električnom energijom na području cele opštine.

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Na vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće usloviti isključenja  vode, kažu u čačanskom „Vodovodu“. Uredno vodosnabdevanje jutros je i u Guči i Lučanima, dok su u Gornjem Milanovcu planirani radovi zbog kojih će od 8.00 do 10.00 sati bez vode biti Rajićeva ulica od Kneza Aleksandra do Drinčićeve i Česmenska ulica.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 38 osoba, a u isto vreme na terenu je evidentirano 35 intervencija. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 43 pacijenta, a obavili su i osam kućnih poseta. Ivanjička hitna pomoć imala je znatno više posla s obzirom na to da je za 24 sata evidentirano 88 intervencija od kojih pet na terenu, a jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognoza-2Zadržavanje promenlјivog vremena može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba, pa im se savetuje redovna terapija i umerene aktivnosti. Meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba. Potrebna je opreznost u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe. U Čačku su rođena dva dečaka i devojčica, dok je u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Uprava saobraćajne policije

policija-servisPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku,  na putevima u Moravičkom okrugu tokom vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda od kojih pet u Čačku u kojima je  jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a pet osoba je lakše povređeno. U Ivanjici se dogodila jedna u kojoj je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na podučju Gornjeg Milanovca niko od putnika nije povređen.
Radarske kontrole biće na području Čačka do 22.00 časa, a u Lučanima od 09.00 do 13.00 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR