[rstr_selector]

Još jedan prijatan letnji dan, od nedelje ponovo toplije

Vremenska prognoza

Danas na očekuje pretežno sunčano vreme, tek ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima, uglavnom u planinskim predelima. Ujutro temperatura od 10 do 20, a tokom dana do 30 stepeni. Pretežno sunčano biće i u Čačku. Temperatura oko 28 stepeni. Slično vremenu biće i u subotu, a od nedelje ponovo toplije.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodne cevi šira zona oko stare škole u Ljubiću je bez vode. Radi se na sanaciji kvara i očekuje se sanacija do 12 sati. Ostali delovi grada su uredno snabdeveni vodom.
U Gornjem Milanovcu usled planiranih radova na vodovodnoj mreži na Neškoviću brdu, prekid u snabdevanju vodom do 12 sati imaće korisnici dela naselja Neškovića brdo i dela Brusnice prema Staroj čaršiji.
U ostalim delovima grada vodosnabdevanje se odvija uredno.

Elektrosnabdevanje

Za danas se ne planiraju isključenja struje. Na sanaciji postojećih sitniji kvarovi će se raditi u prepodnevnim satima.

Bioprognoza

Povolјni termički uslovi pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi uz primenu adekvatne UV zaštite.

Hitna pomoć

Ekipe za hitnu medicinsku pomoć u Čačku, u toku jučerašnjeg dana, intervenisale su 69 puta. Na poziv pacijenata obavljen je 41 pregled dok je u ambulanti pomoć zatražilo 28 građana.
U Gornjem Milanovcu lekari su na terenu intervenisali sedam puta, a u ordinaciji 24 puta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave Čačak, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji moravičkog okruga nije registrovana nijedna saobraćajna nezgoda.
Pažnja za volanom potrebna je bez obzira na povoljne uslove za vožnju, dodatna opreznost obavezna je na deonicama na kojima su aktuelni radovi i gde je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.
Na putu Takovo – Preljina danas se izvode radovi na košenju trave u razdelnom pojasu. Radovi će se izvoditi u preticajnoj saobraćajnoj traci, u oba smera, a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama.
Do 31. jula radiće se na rehabilitaciji puta Šilopaj-Kalimanići, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Brzina kretanja se danas neće kontrolisati kako saznajemo u Policijskoj upravi u Čačku ali je neophodno brzinu kretanja prilagoditi uslovima na putu i njenom ograničenju.

Stanje na putevima

Sezona godišnjih odmora utiče na manji protok vozila u gradskim sredinama ali i na pojačanu frekvenciju na auto-putevima, naročito u danima vikenda kada veliki broj stranih državljana prolazi kroz našu zemlju.
Na naplatnim stanicama može dolaziti do kraćih zastoja pa se apeluje na vozače da pripreme tačan iznos putarine kako bi ubrzali protok vozila.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila. Kamioni na teretnim terminalima na Horgošu na izlazu čekaju četiri sata.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести