[rstr_selector]

Još jedan u nizu „bisera“ – saobraćajni znaci na sred trotoara

Sudeći prema najnovijim radovima koji se ovih dana izvode u Ulici Đorđa Tomaševića, stiče se utisak da nedostatak novca nije jedini razlog što se ova čačanska saobraćajnica rekonstruiše četiri godine.

Naime, pre dve nedelje se u toj ulici radilo na postavljanju saobraćajnih znakova, a već danas, zbog nečije nestručnosti i neznanja, oni se vade i pomeraju. Ako se jedan isti posao radi više puta, to znači da on isto toliko puta mora i da se plati. Zbog toga se nameće zaključak da novac nije bio jedina kočnica da se u ovoj ulici konačno završe radovi, već se tu radi i o nestručnosti i neznanju.

Prošle nedelje su nam građani koji stanuju u ovoj ulici ili u blizini nje rekli da saobraćajni znaci u Ulici Đorđa Tomaševića, koji su postavljeni po sredini trotoara, predstavljaju često nesavladive prepreke pešacima, koji hteli ne hteli kada naiđu na njih, moraju da siđu na kolovoz. Zbog toga je roditeljima koji voze mališane u dečijim kolicima i invalidima kretanje ovom ulicom nemoguće jer na svakih dvadesetak metara oni zbog stuba moraju da siđu na kolovoz.

Meštani Ljubića kažu da razni stručnjaci i političari često posećuju ovo gradilište, najnovija poseta je bila pre neki dan i to u pratnji kamera i fotoaparata, pa im zato nije jasno kako je moguće da je svima promakao ovakav propust.

U želji da saznamo kako je i čijom krivicom je došlo do ovog propusta, kontaktirali smo nadležne u JP „Gradac“, gde nam je Nebojša Jelušić, tehnički rukovodilac u ovom preduzeću kratko rekao da se trenutno radi na ispravljanju ove greške. Podsećamo da ovaj propust pri radovima na čačanskim ulicama nije usamljen. U Ulici Đorđa Tomaševića bilo ih je na desetine. Za greške koje će se naplatiti iz džepova naroda iz solidarnih i drugih poreza za sada još niko nije preuzeo odgovornost. Verovatno kao i mnogo puta do sada i neće.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *