Još jedna reakcija na Predlog novog poslovnika

Još jedna reakcija na Predlog novog poslovnika

- Grupa građana „Dr Aleksandar Radojević- Za napredniji Čačak” a pretpostavljamo i druge opozicione grupe, sigurno neće prihvatiti da ukinete demokratiju, parlamentarizam, debatu o svakom pitanju koje je od interesa za građane i birače svih nas, bez obzira da li smo vlast ili opozicija“, rečeno je u saopštenju ove Grupe građana

0

Povodom Predloga novog poslovnika o radu Skupštine Čačka oglasila se i Grupa građana „Doktor Aleksandar Radojević“ koja predlog naziva bahatim pokušajem dahija da ukinu demokratiju i parlamentarizam. Oni naglašavaju da bi novi poslovnik vladajućoj većini omogućio kršenje zakonskih normi i rad bez suda javnosti. „Opozicija pravi problem oko svega što “morate” da izglasate, kao što ste morali da namirite partijske apetite svih vaših „struja“ postavljanjem nametnutih kadrova na rukovodeće pozicije javnih preduzeća i javnih ustanova. Birači grada Čačka neće pristati da se dele na birače prvog i drugog reda. U sadašnjoj situaciji ih možda možete poniziti i izbrisati sa liste punopravnih građana i birača. Pamtiće oni i bahato ponašanje i ukidanje demokratije, kaže se u saopštenju Grupe građana „Doktor Aleksandar Radojević“ i dodaje da nije dobro iseliti demokratiju iz institucije na ulicu.

Uštede moguće odricanjem od dnevnica

U danas objavljenom saopštenju Grupe građana „Doktor Aleksandar Radojević“ kaže se i sledeće:

„To da se bahatite bez opozicije, da završavate svoje poslove uz kršenje zakonskih normi i kako vam padne na pamet, to možete. I dahije su mogle… Ali dok opozicija sa skupštinske govornice upozorava na sve vaše loše odluke, dotle niste komotni da radite kako i koliko hoćete…Teško je čuti istinu suprotnu interesu. Zato ste odlučili da donesete ovaj sramni poslovnik, ukinete istinu i radite u mraku, bez suda javnosti. Opravdanje nalazite u mnogo velikim troškovima skupštinskih zasedanja?!?! Pa odreknite se dnevnica kao vladajuća većina, a odbornička grupa “Dr Aleksandar Radojević – Za napredniji Čačak” će to učiniti odmah nakon vas. Eto jednog rešenja. Evo i drugog predloga: cena zemljišta šeste kategorije na gradskoj deponiji je kao u centru grada…- promenite procenitelja! Grupa građana “Dr Aleksandar Radojević- Za napredniji Čačak” sigurno neće prihvatiti, a pretpostavljamo i druge opozicione grupe da ukinete demokratiju, parlamentarizam, debatu o svakom pitanju koje je od interesa za građane i birače svih nas, bez obzira da li smo vlast ili opozicija“, rečeno je u saopštenju.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR