Još jednom za sedam dana isti rezultat- pet dečaka:jedna devojčica

Još jednom za sedam dana isti rezultat- pet dečaka:jedna devojčica

1

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrOvu radnu sedmicu počinjemo sa šest lepih vesti iz dva porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su četiri dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema podacima iz čačanskog „Vodovoda“, danas će se u Ulici Doktora Dragiše Mišovića kod ulaza u novu bolnicu raditi na popravci vodovodne mreže, ali neće biti zatvaranja vode. Međutim, iz „Vodovoda“ skreću pažnju na neophodnost poštovanja privremene vertikalne saobraćajne signalizacije do popravke kvara, odnosno do kraja prepodneva. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na vodovodnoj mreži, a ni planiranih radova, saopšteno je u tamošnjim komunalnim preduzećima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 45 pacijenata i još 40 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 36 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 100 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOsobama sa srčanim tegobama i astmatičarima se savetuje izvestan oprez usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Promenljivo raspoloženje, nesanica i glavobolja su mogući kod meteoropata. Povećana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima Moravičkog okruga u toku proteklog vikenda dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda. U pet nezgoda koje su se dogodile na području Čačka, šest osoba je zadobilo lakše telesne povrede. U jednoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Mialnovcu, jedna osoba je lakše povređena, dok su u dve nezgode evidentirane na području Lučana dve osobe lakše povređene. Radarske kontrole za danas su planirane na području Ivanjice do 18.00 časova.

PODELI