Претрага
[rstr_selector]

Ponovo radovi na elektro-mreži

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu danas će od 9.30 do 14.30 časova bez električne energije biti sva sela od Klatičeva prema Kalimanićima, Vrnčanima, Donjim Branetićima, Ljutovnici, Šilopaju, Mutnju i Krivoj reci. Od 10.00 do 12.00 sati struju neće ulice: Save Kovačevića, Nemanjina, Jovanke Radaković, Dragiše Nikolića, Cerska i naselje oko „Galeba“, a od 8.00 do 14.00 potrošači koji se električnom energijom snabdevaju sa trafo-stanice odmorište u Vrnčanima zbog radova na mrežama niskog napona. Nadležni u elektrodistribucijama u Čačku, Ivanjici i Guči za danas ne najavljuju prekide u snabdevanju strujom, ali je čačanska Elektrodistribucija najavila brojne radove za predstojeći vikend. U subotu, 3.decembra od 7.30 do 16.00 časova bez struje će biti potrošači u Ateničkom polju, Trnavi i Viljuši, a u nedelju, 4.decembra u istom vremenskom periodu stanovnici Ateničkog polja, Trnave i naselja oko groblja u Atenici.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrJavno komunalno preduzeće „Vodovod“ Čačak saopštilo je ovog jutra da je u Gornjoj Trepči kod rezervoara R4 došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u prepodnevnim časovima, a moguće je kratkotrajno isključenje vode u tom delu Trepče do popravke kvara. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu će danas od 8.00 do 12.00 bez vode biti potrošači iz Cerske i Hilandarske ulice. Nadležna komunalna preduzeća u Ivanjici i Lučanima saopštili su ovog jutra da na vodovodnim sistemima nema kvarova, niti će u toku dana biti radova zbog kojih bi voda bili isključivana.

Grejanje

grejanje-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku u prethodna 24 časa pregledali su 37 pacijenata u ordinaciji i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu, u istom vremenskom periodu, obavili su 23 ambulantnih pregleda i 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 60 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa respiratornim i srčanim obolјenjima. Bolovi u mišićima, glavobolјa i pojačana nervoza su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se adekvatno odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

Porodilište

bebba-servis-obr I drugi dan decembra obeležiće tri vesti iz dva porodilišta u okrugu. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u poslednja 24 časa. U porodilištu u Čačku rođeni su jedan dečak i dve devojčica, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku proteklog dana i noći nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informaciji iz Policijske uprave u Čačku, na teritoriji Moravičkog okruga u toku protekla 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku. U ovoj nezgodi jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 10.00 do 16.00 časova na području Ivanjice.

Zbog povećanog broja zahteva za nove lične karte, Policijska uprava u Čačku obaveštava građane da do 31. decembra uvodi celodnevno radno vreme. U sedištu Policijske uprave u Čačku i policijskim stanicama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči radiće se svakog radnog dana, i subotom i nedeljom od 07,00 do 20,00 časova, saopšteno je iz čačanske Policijske uprave.

Поделите вести