[rstr_selector]

Još uvek bez budžeta za narednu godinu

Jučerašnja sednica Skupštine grada Čačka, na kojoj se raspravljalo o budžetu za narednu godinu, trajala je 13 sati, a zbog nedostatka kvoruma prekidana je više puta. Aleksandar Tanasković, predsednik Izvršnog odbora Dveri, smatra da to pokazuje da Srpska napredna stranka nema dovoljno kadrova koji bi vodili ovaj grad. On je dodao da su odbornici Dveri i ostalih opozicionih grupa bili vređani od strane vladajuće većine, a da predsednik Skupštine, Igor Trifunović, očigledno nije kontrolisao sednicu. Tanasković je podsetio da je zakonski okvir za budžet bio od 1. novembra do 20. decembra.

Sličnog mišljenja je i Vladica Gavrilović, šef odborničke grupe Nove Srbije, koji kaže da je ovo najkasnije donošenje budžeta u poslednjih 20 godina, uz to smo i jedini grad u Srbiji koji još nije usvojio budžet, a probijeni su i rokovi predaje odluka nadležnom ministarstvu. Gavrilović kaže da to govori o neozbiljnosti vladajuće koalicije jer se to dešava u momentu kada se donosi najvažniji akt, a to je budžet za narednu godinu.
Sa druge strane, predsednik Skupštine, Igor Trifunović, kaže da je do nedostatka kvoruma u jednom trenutku došlo jer su odbornici imali privatne obaveze i zakazane lekarske preglede, što po njegovom mišljenju ništa ne menja jer je zasedanje nastavljeno tokom večeri. Prema njegovim rečima, ostalo je još oko 100 amandmana po kojima se Skupština danas neće izjašnjavati, ali je izlagačima ostavljena mogućnosti da ih obrazlože. Trifunović je dodao da očekuje da će budžet grada Čačka za 2017. godinu danas biti usvojen.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *