Претрага
[rstr_selector]

Još uvek neizvesno da li će u Čačku poskupeti grejanje

Da li će Čačani ove zime dobijati veće račune za grejanje, znaće se do kraja novembra, odnosno kada Javno komunalno preduzeće za grejanje „Čačak“ dobije račun za isporučeni gas za oktobar, kaže Tanja Todorović, finansijski direktor ovog preduzeća.

Prema njenim rečima, iz „Srbijagasa” su najavili da će u poslednjem kvartalu ove godine doći do rasta cene gasa od 6 do 10 odsto, pa će u tom slučaju i čačansko preduzeće za grejanje u decembru biti prinuđeno da izvrši korekciju cene usluga grejanja.

Računi će biti veći za 4 do 6 odsto

– Videćemo za koliko će poskupeti grejanje, verovatno od 4 do 6 odsto. To zavisi od toga da li se posmatraju ukupni troškovi koji ulaze u kalkulciju. Nadamo se da taj procenat neće biti veći od šest. „Srbijagas” ima metodologiju za obračun cene gasa koju daju kvartalno. Tek kada dobijemo fakturu za utrošeni gas za ovaj mesec, tek tada ćemo moći da uradimo neku pretpostavku kako će se cena kretati. Tek oko 10. novembra možemo da radimo analizu cene gasa jer u ovom momentu nije ni nama, a ni njima poznato. Ovo su samo pretpostavke i najave kakve nas cene očekuju, kaže Tanja Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *