[rstr_selector]

Jovan Zekavica najbolji srpski biciklista na trci Banja Luka – Beograd

Proteklog vikenda je održana međunarodna biciklistička trka Banja Luka – Beograd. Trka se boduje za „Euro tour” i na startu je okupila 140 takmičara iz 23 ekipe iz cele Evrope.

Prvog dana vozilo se od Banja Luke do Brčkog u dužini od 180km i na cilj je došla grupa od 52 takmičara u istom vremenu. U vremenu pobednika, Slovaka Mihala Kolara, bila su i sva tri takmičara Borca, a najbolji od njih je bio Jovan Zekavica, koji je osvojio 8 mesto.  Marko Danilović bio je plasiran na 34, a Stefan Stefanović na 37. mestu.

Drugog dana vozila se trka od Bijeljine do Beograda u dužini od 125km.  Jedini srpski takmičar koji je uspeo da dođe u vremenu pobednika, Slovenca Mateja Mugerlija je Jovan Zekavica koji je osvojio 19 mesto, Marko Danilović je osvojio 53, dok je Stefan Stefanović bio 57.

Sledeće međunarodne provere za seniore Borca su trke u Bugarskoj od 03. do 05. maja, a šest dana kasnije, očekuje ih nastup na međunarodnoj trci Beograd – Čačak, koja se ove godine boduje za „Euro tour” i otvoreno Prvenstvo Balkana.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023