[rstr_selector]
Image by Manfred Richter from Pixabay

Jučerašnji dan protekao mirno na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje opreznija i sporija vožnja, naročito zbog zimskih uslova vožnje i snega i leda koga ima na putevima u višim predelima, gde je obavezna upotreba zimskih guma, a po potrebi i lanaca.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u gradu je uredno vodosnabdevanje, a u delu Prislonice doći će do prekida u isporuci vode zbog radova na saniranju kvara. Radovi će se obavljati u toku prepodneva i očekuje se da će biti završeni do 12.00 sati.

Elektrosnabdevanje

Kada je elektrosnabdevanje u pitanju, u Čačku, Ivanjici i Gornjem Milanovcu je sve u redu. Ni u Dragačevu nema većih problema, osim u Donjem Dubcu gde je mali broj potrošača bez struje zbog kvara na niskonaponskoj mreži, koji će biti saniran u toku pre podneva.

Stanje na putevima

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače u svim krajevima naše zemlje, a posebno na putevima u područjima gde je prethodnih dana bilo najviše snežnih padavina jer sada hladan vazduh i jak mraz zaleđuju sve deoince na kojima je posle čišćenja sneg ostao na kolovozu. Doček Pravoslavne Nove godine može biti razlog povremeno pojačanog saobraćaja unutar gradova, dok se van naseljenih mesta očekuje umeren intenzitet saobraćaja.
Putevi I i II prioriteta su prohodni, kolovoz je na njima očišćen u punoj širini, međutim mestimično zaostalog snega do 5 cm ima na magistralnim putevima Čačka, Ivanjice, Požege, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Kraljeva, Raške, Ljubovije, Bajine Bašte, Sjenice, Loznice, Šapca i Valjeva. Putevi u planinskim predelima ovih područja su pod snegom, a slično je i na prilazima zimskim turističkim centrima gde je obavezna upotreba zimskih guma.
Na pojedinim putevima II i III prioriteta na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima, a i dalje je neprohodan putni pravac na Goliji Odvraćenica – Preko Brdo.
Produženi su radovi na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, zbog izgradnje petlje „Pakovraće“, pa se i dalje saobraćaj preusmerava na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Od 7 do 15 h obavljaju se radovi na popravci magistralnog puta između Arilja i Prilika, kod mesta Klisura zbog čega se vozila naizmenično propuštaju.
Prema podacima Uprave granične policije, na Horgošu teretna vozila čekaju oko šest sati, na Šidu četiri sata, na Batrovcima i Kelebiji tri, a na graničnom prelazu Bezdan oko sat vremena.

Поделите вести