[rstr_selector]
Image by Joshua Woroniecki from Pixabay

Jutro hladno, u toku dana letnje temperature

Vremenska prognoza

U Srbiji će jutro biti vedro i hladno, po kotlinama i duž rečnih dolina sa kratkotrajom maglom, a tokom dana se očekuje sunčano i toplo vreme. U košavskom području će biti vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno olujnim jugoistočnim vetrom. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren južni vetar. Najniža temperatura biće od  2 stepena na istoku do 14 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.
U Čačku će jutro biti sveže sa temperaturom od oko 6 stepeni, a u toku dana sunčao i umereno toplo. Duvaće slab jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 26 stepeni.

Vodosnabdevanje

Jutros je registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Preljini kod kružnog toka gde je došlo do pucanja vodovodne cevi. Voda je u tom delu Preljine zatvorena, a kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Bioprognoza

Nastavak relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Porodilište

U porodilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata su rođene tri bebe, dečak i dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu   jedno lice je lakše poovređeno. Radarske kontrole biće danas od 14.00 časova do 02.00 sata iza ponoći na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a u Mrčajevcima od 02.00 do 06.00 sati.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju će danas biti slični jučerašnjim, u jutarnjim i večernjim satima magla i sumaglica smanjivaće vidljivost pored reka i u kotlinama i uslovljavajući vlažne kolovoze.
Zbog radova na na putu kod Spomen Parka u Čačku, u smeru ka Guči, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U okviru radova na redovonom održavanju tunela Brančić, u smeru od Preljine ka Ljigu, danas će od 8.00 do 16.00 časova, u tunelu biti zatvorena desna traka, a isti radovi izvode se i u tunelu „Brđani“, gde će danas biti zatvorena vozna saobraćajna traka.
Putare treba očekivati na autoputu između Takova i Preljine zbog radova na ispiranju kišnog odvoda zbog kojih je zatvorena preticajna traka, a saobraćaj odvija voznom trakom.
Saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put zbog izgradnje tunela koji pripada deonici autoputa Preljina – Požega, a preusmeravanja saobraćaja na snazi je i zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na deonici Gojna Gora – Ljubić, koja se ukršta sa trasom auto-puta Preljina – Požega.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su oko 15 minuta, dok su na teretnim terminalima u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja promenljiva i kreću se od 60 do 180 minuta.

 

Поделите вести