[rstr_selector]

Kablarski vidikovac

Turistička organizacija Čačka počela je montažu vidikovca na Kablaru sredstvima koja su dobili od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Prema rečima direktora ustanove, Dragomira Savića, sredstva u iznosu od 300.000 dinara su stigla još tokom prošle godine, ali je loše vreme uticalo na to da se vidikovac postavlja tek sada.

– Sredstva su na adresu čačanske Turističke organizacije stigla za izradu montažnog objekta. Međutim, loše vreme, ali i neke druge otežavajuće okolnosti uticale su da se montaža vidikovca radi tek ovih dana, kaže direktor Savić.

– Imali smo problema da objekat iznesemo do samog vidikovca. Veliku smetnju predstavljala je i činjenica da na tom mestu nema struje zbog čega smo nosili i agregat. To su, između ostalog, razlozi što je montaža počela tek u subotu, ali se nadamo da će ovih dana biti završena. Radi se o metalnoj konstrukciji urađenoj prema standardima Zavoda za zaštitu prirode iz Beograda. Oko nje će biti postavljena drvena ograda što će svakako povećati bezbednost turista. Ovaj vidikovac je sigurno jedan od najlepših u Srbiji i verujem da će postavljanje montažnog objekta i ograde dodatno uticati da turisti češće dolaze, kaže Savić.

Ovo nije konačna verzija vidikovca

Direktor Turističke organizacije Čačak kaže da je ova ustanova prošle godine očekivala veća sredstva za uređenje kablarskog vidikovca.

– Ovo je zapravo tek početak uređenja celog tog prostora. Planirali smo da iduće godine apliciramo za sredstva za uređenje celog kompleksa što podrazumeva i prilazni put do mesta do kojeg je uopšte moguće kretati se automobilom. Ceo taj deo želimo da obogatimo novim sadržajima i damo mu adekvatan turistički oblik, kaže Savić.

Uređenje pristupnih puteva do Kablara

Mesna zajednica Vrnčani jedna je od retkih koja ima kompletnu dokumentaciju vezanu za putnu infrastrukturu, kaže direktor Turističke organizacije i ističe da je to bio jedan od ključnih momenata da se ne zakasni za konkurisanje kod Ministarstva turizma.

– Dokumentaciju smo predali u poslednjem trenutku. Očekujemo da ćemo dobiti pozitivan odgovor jer su nas i prošle godine podržali sredstvima za put u Gornjoj Trepči. Za razvoj turizma u Ovčarsko-kablarskoj klisuri put Ovčar Banja-Vrnčani je od izuzetne važnosti, rekao je Savić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *