[rstr_selector]

Kako je lepo biti „član“

Članovima čačanskog Gradskog veća se za rad mesečno isplaćuje po 29 530 dinara. Ovaj iznos predstavlja trećinu plate gradonačelnika, a ako se na njega dodaju porezi i doprinosi, svaki član Gradskog veća Čačane košta 52 210 dinara, ukoliko je nezaposlen ili 44 473 dinara, ukoliko ima stalni posao.

Pored mesečne neto naknade, članovi Veća imaju pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona u mesečnom iznosu do 1 500 dinara. Ukoliko se ovaj dozvoljeni „kredit” prekorači, razlika se namiruje od neto zarade člana Veća.

Članovi Gradskog veća imaju pravo i na dnevnice za službena putovanja u zemlji i inostranstvu. Prema informacijama koje posedujemo, inostrane dnevnice je za sada jedino naplatio Zvonko Mitrović, koji je službeno išao u Ulcinj da bi sačinio izveštaj o stanju čačanskog dečijeg odmarališta „Ovčar“. Podatak da li je neko i koliko naplatio na ime dnevnica u zemlji nemamo.

Iako se u predizbornim kampanjama svi zaklinju da će, ukoliku dođu na vlast, njihovo angažovanje biti usmereno isključivo za dobro građana, nijedan od članova ovog saziva Gradskog veća do sada se nije odrekao ni jednog jedinog dinara od svojih primanja, kako bi te tvrdnje i praktično pokazao.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023