[rstr_selector]

Канали за наплату путарине и дистрибуцију картица у функцији 24 сата дневно

Првог викенда у јулу очекује се појачан саобраћај на ауто-путевима и главним путним правцима у земљи. Возаче у првом делу дана очекују добри услови за вожњу, а после подне у појединим крајевима земље повремено слаби пљускови могу местимично условљавати влажне деонице путева.

Из ЈП „Путеви Србије” саопштавају да је интензивиран рад на наплатним станицама, а сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 сата дневно. Повећан је и број инкасаната на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на ауто-путевима.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на уласку у Македонију на прелазу Прешево задржавања су дужа од 60 минута, а на Прохору Пчињском су до 30 минута. Из правца Мађарске на прелазу Хоргош, међузона је добрим делом попуњена, а тренутна задржавања на нашим путничким терминалима су променљива и крећу се око 60 минута.

Појачан интензитет саобраћаја данас се очекује и на прелазима са Црном Гором на којима тренутно нема задржавања дужих од 15 минута. До 30 минута су могућа задржавања на прелазу Батровци на уласку у нашу земљу из правца Хрватске.

Информација за оне који путују ка Црној Гори, је да се од данас до 12. јула због реконструкције магистралног пута Рожаје – Шпиљани, обуставља саобраћај између граничног прелаза Шпиљани и места Рожаје, у времену од 13 до 16 часова.

Поделите вести