[rstr_selector]

Kancelarija za mlade bez kancelarije i opreme

Iako je čačanska Kancelarija za mlade otvorena još u februaru, Aleksandar Simonović, koordinator i jedini zaposleni u toj organizaciji, još uvek nema poslovni prostor. Simonović sada kancelariju deli sa zaposlenima u Domu kulture, gde se i nalazi sedište ove organizacije.

Iz uprave grada, koja je osnivač kancelarije za mlade, još uvek nisu obezbedili kancelarijsku opremu, telefon i računar, a prema rečima Simonovića i njemu je rečeno da će prostor u kome se sada nalazi kancelarija za mlade, biti privremeno rešenje:

{soundcloud}/https://soundcloud.com/dzenarika/aleksandar-simonovi{/soundcloud}

Čačanska omladina Kancelariju za mlade dobila je među poslednjima u Srbiji. Od druge polovine februara, kada je koordinator kancelarije preuzeo dužnost, do danas započeta su tri projekta koordinacije između lokalnih udruženja mladih i resornog ministarstva kod koga Čačani konkurišu za sredstva. Osim što koordinira između države i nevladinih organizacija, posao Aleksandra Simonovića je i da mladima pomaže u izradi tih projekata. Iz čačanske kancelarije za mlade, nedavno je upućen i zahtev MTS-u da Čačak dobije besplatan bežični internet na nekoj od lokacija u gradu.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023