[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Karađorđeva ulica u Čačku danas zatvorena za saobraćaj

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u toku su radovi na kanalizacionoj mreži u Karađorđevoj ulici koja je iz tog razloga zatvorena za saobraćaj, pa se vozačima savetuje da ispoštuju postavljenu signalizaciju. Radovi bi trebalo da budu završeni do večernjih sati.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Ivanjici snabdevanje strujom je uredno, manji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće sanirani u toku prepodneva. Na području Dragačeva izvode se radovi na dalekovodu pa će do 17.00 časova bez struje biti područje Lisa, a u Gornjem Milanovcu, zbog radova na mreži niskog napona u delu Kragujevačke ulice, doći će do nestanka struje u toku prepodneva koji će trajati oko 2 sata.

Bioprognoza

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa obolјenjima srca. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 36 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 44 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 11 kućnih poseta i 31 pregled u stanici hitne pomoći.

Stanje na putevima

Početk radne nedelje uobičajeno donosi pojačan saobraćaj na prilaznim putevima većih gradova, ali i na ulicama unutar gradova i svim ostalim frekventnijm putnim pravcima. Vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, ali će u košavskom području duvati pojačan jugoistočni vetar pa treba smanjiti brzinu pri prelasku mostova i nadvožnjaka gde su udari vetra najjači.
Na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“, danas počinju radovi na izradi gabiona. Do 26. maja od 8 do 17 časova saobraćaj će se odvijati dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, povremeno uključujući i radnike koji će regulisati saobraćaj.
Do 15. juna izmenjen je saobraćaj zbog radova na izgradnji saobraćajnog priključka za benzinsku stanicu na deonici od petlje Takovo ka Preljini na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku. Za saobraćaj je zatvorena zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. Na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob a vozila se naizmenično propuštaju zbog radova na sanaciji klizišta.
Obustavljen je saobraćaj na regionalgnom putu Jošanička banja – Kopaonik zbog radova na rekonstrukciji puta. Iz pravca Rudnice ka Kopaoniku vozači se kreću nesmetano, dok se iz pravca Brzeća vozila naizmenično propuštaju.
Prema podacima Uprave granične policije, na poutničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok vozače teretnih vozila očekuju uobičajena zadržavanja na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

Поделите вести