Karta jedan dinar

Karta jedan dinar

U slučaju kupovine autobuskih karata putem interneta i to do mesec dana unapred, postoji mogućnost da na sajtu čačanskog „Autoprevoza“ kartu kupite po ceni od jednog dinara, ali će vam za bankarske provizije uzeti od 30 do 60 dinara

0

Kupovinom karata putem interneta za autoprevozničke linije preduzeća „Autoprevoz“ iz Čačka, putnici odnedavno imaju mogućnost plaćanja karte po ceni od samo jednog dinara. Milica Mijailović, šef saobraćaja u ovoj firmi, naglašava da to ne znači da sve karte koštaju jedan dinar, već da to pre svega zavisi od rane rezervacije.
– Jedina razlika u odnosu na cenovnik koji je do sada bio primenjivan jeste ta što ovaj novi cenovnik ima takozvani dinamički karakter. Cena nije fiksna i iznos nije definisan, ona se menja u zavisnosti od datuma kada želite da izvršite kupovinu, a zavisi i od popunjenosti mesta u autobusu. To zapravo znači da prva karta koja se nudi košta jedan dinar, a nakon toga su ti iznosi nešto viši, ali svakako znatno povoljniji nego na šalteru ili u autobusu, kaže Mijailović.

Rezervacija do mesec dana unapred

Kupovinu karata u čačanskom „Autoprevozu“ u ovom trenutku je moguće izvršiti mesec dana pre puta.
– Važno je da putnici znaju da se onlajn kupovina i rezervacija mogu obaviti najkasnije 24 časa pre putovanja, odnosno 48 časova unapred ukoliko ste naručili putem sajta, a plaćate putem uplatnice. Za sada još nismo omogućili kupovinu karata na sam dan putovanja. Inače, manipulativni troškovi bankarskih provizija kreću se od 30 do 60 dinara, tako da iako kupite našu kartu po ceni od jednog dinara, proviziju ipak morate platiti nešto više, kaže Mijailović.

Nema povratnih karata putem interneta

Mijailović ističe da u „Autoprevozu“ žele da ovaj način kupovina karata zaživi kako bi bolje planirali polaske i kvalitetnije uslužili korisnike svojih usluga.
– Ovo je ugodniji način kupovine jer niste u obavezi da dolazite do šaltera, ali moram priznati da za sada ne možete da kupite povratnu kartu. Naime, neophodno je za oba pravca, odlazni i dolazni zasebno kupiti kartu. Do sada su u ovaj program uključene linije za Beograd, Suboticu, Niš i svi naši međunarodni polasci, rekla je šefica saobraćaja „Autoprevoza“.

Ukinuta lojaliti kartica

Čačanski „Autoprevoz“ privremeno je ukinuo uslugu takozvanog lojaliti programa koji je podrazumevao da na svakih pet kupljenih karata putnik ima pravo na šestu besplatnu. Prema rečima šefa prodaje u ovom preduzeću, Saše Janjića, u toku je ocena isplativosti i postoji mogućnost ukidanja ove usluge. Odluka „Autoprevoza“ o nastavku izdavanja lojaliti kartica biće poznata do kraja ove sedmice.

POSTAVI ODGOVOR